Padoms

Sezonas produkti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

PARMAS SIERS

Parmas siers jeb Parmigiano-Reggiano ir populārākais cietais siers pasaulē. To mēdz dēvēt par astoņu gadsimtu sieru, jo runā, ka to 1200. gadā radīja itāļu mūki. Kopš tiem laikiem recepte tiek nodota no paaudzes paaudzē. Parmas siera pagatavošanā tiek izmantots vakara un rīta slaukuma piens, ko iegūst no govīm, kas ēd tikai pļavas zāli un lucernu. Siers nobriest no 12 līdz 36 mē­nešiem – jo tas ir vecāks, jo izteiksmīgāks tā aromāts. Šo sieru pasniedz gan vienu pašu, gan kā piedevu pastai, picai, zupām un salātiem. Siers lieliski sader ar dažādiem vīniem, šampanieti un augļiem.

SNIEGA ZIRŅI

Sniega zirņi ir viens no cukurzirņu paveidiem. To pākstis ir izteikti plakanas, ar ļoti maziem zirnīšiem. Sniega zirņos ir augsts A un C vitamīnu saturs. Ir vairākas populāras sniega zirņu šķirnes, ko izmanto ēdiena gatavošanā, turklāt ēst var visas sniega zirņus daļas. Ķīniešu virtuvē šo zirņu dzinumus izmanto gan siltajos, gan aukstajos ēdienos. Atšķirībā no parastajiem zirņiem tiem iekšā nav plēvītes, ko grūti sakošļāt. Sniega zirņi ir saldi un kraukšķīgi, tāpēc lieliski iederas svaigos salātos. Tos var arī sautēt un saldēt. Saldēt gan vajadzētu uzreiz pēc novākšanas, citādi pākstis paliek cietākas un zaudē saldumu.

LĒCAS

Lēcu izcelsmes zemes ir Indija un Pakistāna. Būdama viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos, cilvēku uzturā tās bijušas jau kopš vēlā akmens laikmeta. Lēcu krāsa var būt olīvzaļa, pelēkbrūna, sarkani oranža vai dzeltenīga. Arī to izmēri var variēt, pārdošanā tās mēdz būt veselas vai šķeltas, ar vai bez miziņas. Lēcu pagatavošanas laiks parasti ir no 10 līdz 45 minūtēm atkarībā no lēcu izmēra un tā, vai ir noņemta miziņa. Lēcām ir ļoti augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais aiz pākšaugiem un riekstiem. Tās satur daudz šķiedrvielu, kā arī ir izcils vitamīna B9 (folijskābe) un ievērojams minerālvielu – dzelzs, fosfora, cinka – avots.

Komentāri:

Jūsu komentārs:

Jaunumi no draugiem.lv

Jaunumi no Facebook