Kontakti

REKLĀMA,  SADARBĪBAS IESPĒJAS:  LIENE VILNĪTE

liene.vilnite@piegalda.lv
Tel.: +37129130607

 

 

ABONĒŠANA:  DACE PURIŅA

abonesana@piegalda.lv
+37126655081

 

 

REDAKCIJA:  LINDA VILMANSONE

vilmansone.linda@gmail.com
redakcija@piegalda.lv
+37127555570

 

 

IZDEVĒJS:   SIA “Lienes Vilnītes izdevniecība”

juridiskā un faktiskā adrese: Skautu 43, Jūrmala, LV-2008
Reģ. Nr. 40103318130

 

 

 

Komentāri:

  • Iveta says:

    Jautājums Līvai Kļaviņai!
    Receptē “Krāsnī cepti dārzeņi” 5.punktā ir piezīme par cepeškrāsnīm. Jūs minat, ka krāsnī iebūvētie termometri parasti ir neprecīzi un iesakāt izmantot atsevišķu krāsns termometru. Jūs domājat iebūvētās krāsnis? Un kā nonācāt pie šāda slēdziena? Paskaidrošu, kāpēc man šāds jautājums pašlaik aktuāls. Man interesē dažādu speciālistu viedokļi, lai atrisinātu savu sasāpējušo problēmu. Savā cepeškrāsnī (Electrolux) līdz šim nav izdevies izcept nevienu miltu izstrādājumu (kēksi, rauši, kūkas..). Izstrādājumi tā kā izkalst, nepaceļas, neizcepas. Ārpuse apdeg, iekša jēla. Konsultējos ar dažiem speciālistiem, arī ar Jūsu kolēģi Annu Pannu, kura atzina- kaut kas nav kārtībā ar temperatūru. Tad nu iegādājos krāsns termometru (ražots Tescoma) un tiešām temperatūra neatbilst ar krāsns termometra regulatoru, turklāt ļoti lēni uzsila. Izsaucu garantijas servisa speciālistu un viņš izsmēja mani par veikalā pirktu termometru, jo tikai viņu elektroniskie termometri ir precīzi un pareizi. Taču izcept nevaru neko.
    Būšu priecīga, ja izteiksiet savu viedokli un pieredzi! Un varbūt varat ieteikt, kura krāsns cep labi un atbilstoši termometram?
    Iveta Ankevica

    • Liene Vilnīte says:

      Sveika, Iveta!

      Es pati pie šāda secinājuma nonācu no pieredzes, jo kādu laiku strādāju ar ļoti labām profesionālām krāsnīm, kur ir iebūvēti elektroniskie termometri un mitruma regulatori. Tādējādi laika gaitā izveidojās sajūta par temperatūras/mitruma un laika attiecībām gatavojot ēdienu. Bet gatavojot mājas apstākļos, pēc izjūtas sapratu, ka 200 grādu atzīme “mājas krāsnī”, nav patiesi 200 grādi, bet parasti drīzāk 160-170. Reti, kad temperatūra ir augstāka. Tādām standarta mājas krāsnīm, manuprāt, tas ir normāli, un arī negaidu lielāku precizitāti.

      Tāpēc gatavošanai mājās iegādājos krāsns termometru. Profesionālas krāsnis maksā tūkstošus, un manuprāt, nav nepieciešamas gatavošanai mājās. Ja ir termometrs, atliek vienīgi apgūt savu krāsns režīmu, un tad attiecīgi pielāgoties tai. Ja pie krāsns atzīmes 200 grādi, termometrs rāda 170, tad varat droši zināt, ka ja vēlaties 170 grādus, slēdziet uz savas krāsns 200 grādus. Man ļoti žēl, ka garantijas speciālists jūs izsmēja. Bet es domāju, ka nevajag satraukties- krāsns nav sabojājusies, tajā cenu kategorijā, pēc manas pieredzes, tas ir normāli. Lai jums izdodas lieliski kēksiņi!
      /Līva Kļaviņa/

  • Ella says:

    Sveiki!
    Mani interesē, no kā varētu uztaisīt pamatni ceptajai melleņu siera kūkai, lai tā nebūtu tradicionālā miltu-cukura-sviesta pamatne, bet kaut kas veselīgāks. Piemēram, ja pastāv iespēja izvairīties no sviesta izmantošanas, bet tā, lai pamatni varētu cept reizē ar mīklu un tā turētos arī kopā.

  • Vivita says:

    Sveiki! Receptes no dažādiem saitiem (tajā skaitā arī no piegalda.lv) glabāju/apkopoju savā pinterest profilā, un esmu pamanījusi, ka jums ir “sharing” funkcija twitter/draugiem.lv/facebook. Vai tuvākajā nākotnē iespējams pievienot arī Pinterest sharing opciju (pogu)?

  • Laura says:

    Sveiki!
    Kur man vērsties, ja esmu pasūtījusi žurnālu visam gadam, taču esmu mainījusi dzīves vietas adresi?
    Paldies!

    Ar cieņu

  • una says:

    Sveiki.
    Man jautājums-vai vēl var iegādāties recepšu vāciņus zurnālam Pie galda?

  • tsibizovakarina says:

    Zdravstvuite,Sandra.Bol’shoe spasibo za Vashi retsepti.Ja rodilas v Latvii ,no uze davno ne zivu v nei.Ochen toskuju po latviiskoi kuhne,osobenno sladkaja vipechka.Ja prochitala,u Vas est spetsializirovannaja povarennaja kniga retseptov iz kafe Rigi v pdf.Ne mogli-bi Vi ee mne prislat.Moi adres:tsibizovakarina@gmail.com.I ese, v sovetskie vremena v Rige bilo piroznoe ili pirog “Astorija”:jabloki,krem I mnogo saharnoi pudri s verhu.Mozet bit Vi znaete retsept?Zaranee spasobo,do svidanija.S uvazeniem,Karina.

  • Maija says:

    Sveiki!
    Šai receptei nav pievienotas sastāvdaļas 🙁
    http://piegalda.lv/recipe/kirsu-tomatu-tarte/

  • Gunta says:

    Labdien! TV raidījumā mazliet griežas ausīs, kad Anna klāsta sastāvdaļu svaru; piemēram; ‘ņemam simts gramus AR sviestu’, “mums nepieciešami piecdesmit grami AR cukuru’, ‘būs vajadzīgi 250 mililitri AR saldo krējumu’, un tamlīdzīgi… To nevar izskaust? 🙂

  • Elza says:

    Labdien.
    Jūsu jaunākajā numurā (2017.gada februāris/marts) 61. lapaspusē ir kokosriekstu un laima pīrāga recepte, bet diemžēl nav norādīts nepieciešamās cepamās formas izmērs. Kāds cepamās formas izmērs būtu vispiemērotākais?

  • tsibizovakarina says:

    Dobrii den,Sandra!
    Eto snova Karina iz Livana.Ese raz bol’shoe spasibo za retsepturnuju knigu.Peku I vspominaju detstvo.U menja k Vam pros’ba:mozet bit Vi znaete retsept jablochnogo torta,kotorii vipuskal Staburadze,pravda eto bilo davno.Pomnju v torte bil pesochnii korz,sloenii korz,krem,jabloki.Vse vmeste eto bilo ochen vkusno!Hotelos-bi ispech.
    Pozdravlaju Vas s nastupajuschim 8 marta!
    Do svidanija,Karina.

  • Diāna says:

    Labdien 🙂

    Šodien pa televizoru skatījos jūsu raidījumu, kur Uģis gatavoja kartupeļus ar tītara gaļas pildījumu, kur vēl bija pārklāts pāri siers. ( ceru, ka atceraties to sēriju. 🙂 Mēģināju atrast video, kur varētu noskatīties vēlreiz, jo tā aizrāvos ar skatīšanos, ka nepaspēju visu sarakstīt. Gribētos pamēģināt, bet skatos, ka ne jūsu mājas lapā, ne tv3play nevar atrast tieši to raidījumu. 🙁
    Ceru, ka varēsiet man palīdzēt :))
    Jauku dienu!

    Diāna

  • Dace says:

    Labdien! Vēlējos noskaidrot, ja vēlos pasūtīt divas grāmatas uz vienu adresi tad sūtīšanas maksa piemērojas katrai atsevišķi vai kā viena par abām?

Jūsu komentārs:

Jaunumi no draugiem.lv

Jaunumi no Facebook