Padomi

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst. 0

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst.

Pavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas.

Ikdienas uPzturā būtu ieteicams lietot vismaz vienu zaļo salātu porciju. Tie nav...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

SPARĢEĻI

Sparģeļi ir zaļi, sulīgi un gardi dārzeņi ar bagātīgu vērtīgo vitamīnu devu. Tajos ir daudz K...

Ieskaties

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti 0

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti

Spinātu (Spinacia oleracea) dzimtene ir centrāl un dienvidrietum Āzija. Tie ir viengadīgi (retāk divgadīgi) augi augstumā līdz aptuveni 30 cm. Spināti spēj pārziemot arī temperatūras ziņā mērenos reģionos. To...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

SPINĀTI

Spināti ir pārbagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Tos slavē un cildina augstā dzelzs satura dēļ, bet...

Ieskaties

Garšaugu labākie draugi. 0

Garšaugu labākie draugi.

Garšaugi ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem – tie var pilnīgi pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Galvenais ir saprast to attiecības ar citiem produktiem, jo, ja atradīsiet tiem labākos...

Ieskaties

Kādēļ siers ir apaļš? 1

Kādēļ siers ir apaļš?

Siera ritulim vienmēr ir bijusi īpaša vieta kultūrā – cilvēki to attēlojuši mākslas darbos, piedalās siera ripināšanas sacensības un ikdienā mēdz tēlaini salīdzināt mēnesi ar siera ripuli. Izrādās –...

Ieskaties

Ledus spainis ar ogu dekoru 0

Ledus spainis ar ogu dekoru

Ir tradīcijas, kas vieno visu pasauli. Tā piemēram, vienā noteiktā datumā cilvēku gaviles, apskāvieni un skūpsti, salūta krāsainās puķes, šampanieša korķa šāvieni un glāžu šķindoņa atkārtojas ik stundu, kamēr...

Ieskaties

Ziemas saulgrieži 0

Ziemas saulgrieži

Šiem svētkiem ir vairāki nosaukumi – visbiežāk Ziemassvētki, bet dažreiz tos dēvē par Bluķa vakaru – pēc bluķa vilkšanas paražas, par kaļedām, atsaucoties uz šī laika rituālo dziesmu piedziedājuma...

Ieskaties

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu! 0

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu!

Karstvīna sākumi meklējami viduslaikos. 14. gs. beigās izdotā pavārgrāmatā, ko sarakstījuši karaļa Riharda Otrā galma pavāri, atrodama viena no pirmajām pierakstītajām karstvīna receptēm. Receptes sākumā jāsamaļ kanēlis, ingvers, galangals,...

Ieskaties

Garšīgam ēdienam piestāv garšīga mūzika. 0

Garšīgam ēdienam piestāv garšīga mūzika.

Populārais mūzikas apskatnieks Klāss Vāvere mums ir sagatavojis ieteikumus, kā lielisku maltīti ģimenes, draugu un radu lokā papildināt ar kvalitatīvu, laikmetīgu un “garšīgu” mūziku. Te atradīsiet arī tradicionālo Ziemassvētku...

Ieskaties

Adventas vainags 0

Adventas vainags



 

Vārds “advents” no latīņu valodas tulkojumā nozīmē ‘atnākšana’. Cicerons (106–43 p.m.ē.) ar šo vārdu apzīmēja karavadoņa ienākšanu pilsētā ar lielu spēku.

Mūsdienās adventa laiks ir klusēšanas un pārdomu periods...

Ieskaties

Paši gatavojam piparkūku mīklu 38

Paši gatavojam piparkūku mīklu

Šī ir brīnumgardu piparkūku recepte, ko mūsu žurnālam uzticēja Urszula Staņislavska. Tā iemantota no Urzulas vīra Viestura vecmāmiņas Kētes pašrocīgi veidotas pavārgrāmatas. Pēc ģimenes nostāstiem vecmāmiņa Kēte receptes pierakstījusi...

Ieskaties

Garšvielu karaļi – pipari 0

Garšvielu karaļi – pipari

Jums šķiet, ka zināt visu par pipariem? Padomājiet vēlreiz, jo visi pipari nav vienādi.

Pipariem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Un gluži kā tas raksturīgs vīnam, arī...

Ieskaties

Rudens karalienes – sēnes 0

Rudens karalienes – sēnes

Sēnes ir iemīļots gardums kā meža zvēriem un kukaiņiem, tā cilvēkiem jau tūkstošiem gadu. Pasaulē ir ap 14 000 sēņu sugu, savukārt Latvijā konstatētas vairāk kā 3600 sugas. Sēnes nevarētu...

Ieskaties

Čaklo bitīšu devums – medus 0

Čaklo bitīšu devums – medus

Lai mēs kāri mielotos ar medu, vispirms bitēm ir kārtīgi “jāpasvīst”. Šie mazie darba rūķi izlido tūkstošiem reižu, lai lūkotos pēc nektāra. Jo augs saldāks jeb tā nektārs cukura...

Ieskaties

Veselīgās zilacītes – mellenes. 0

Veselīgās zilacītes – mellenes.

Par melleņu vērtīgajām īpašībām nešaubās neviens, tāpēc tās pat iekļautas kosmonautu ēdienkartē. Tās uzlabo redzi, pastiprina redzes asumu un samazina acu nogurumu. Mellenes arī palēnina organisma novecošanās procesus –...

Ieskaties

Armēņu plūmes – aprikozes 1

Armēņu plūmes – aprikozes

Par aprikozēm sauc gan augļus, gan kokus, kas tos ražo. Aprikoze (Prunus armeniaca) ir rožu dzimtas neliels kociņš, kas izaug 8-12 m augstumā. Tam ir ieapaļas, olīvveida lapas, balti...

Ieskaties

Jaunumi no draugiem.lv

Jaunumi no Facebook