Padomi

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Tuvojoties ziemai uzņemam vitamīnus un spēku no ķirbjiem, bietēm un kārtīgiem steikiem, tad nu iepazīsim vairāk šos produktus.

BIETE

Senie romieši 5.–4. gadsimtā pirms mūsu ēras esot bijuši pirmie, kas sāka...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Vasaras izskaņā un rudens sākumā jābauda tās veltes, šoreiz vairāk par tomātiem, gailenēm un zaļajiem zirnīšiem.

TOMĀTI

Sezonā tomāti ir ne tikai ļoti garšīgi, bet arī bagāti ar vērtīgām uzturvielām. Sarkanie...

Ieskaties

Vērtīgs pirkums grila sezonai 0

Vērtīgs pirkums grila sezonai

Gaļas termometrs ir nenovērtējams priekšmets grila sezonā. Ja līdz šim jums par grila ekspertu būt nav sanācis, tad tieši termometrs ir jūsu slepenā panākumu atslēga. Tas jūsu vietā noteiks...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

PARMAS SIERS

Parmas siers jeb Parmigiano-Reggiano ir populārākais cietais siers pasaulē. To mēdz dēvēt par astoņu gadsimtu...

Ieskaties

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst. 0

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst.

Pavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas.

Ikdienas uPzturā būtu ieteicams lietot vismaz vienu zaļo salātu porciju. Tie nav...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

SPARĢEĻI

Sparģeļi ir zaļi, sulīgi un gardi dārzeņi ar bagātīgu vērtīgo vitamīnu devu. Tajos ir daudz K...

Ieskaties

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti 0

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti

Spinātu (Spinacia oleracea) dzimtene ir centrāl un dienvidrietum Āzija. Tie ir viengadīgi (retāk divgadīgi) augi augstumā līdz aptuveni 30 cm. Spināti spēj pārziemot arī temperatūras ziņā mērenos reģionos. To...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim:

SPINĀTI

Spināti ir pārbagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Tos slavē un cildina augstā dzelzs satura dēļ, bet...

Ieskaties

Garšaugu labākie draugi. 0

Garšaugu labākie draugi.

Garšaugi ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem – tie var pilnīgi pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Galvenais ir saprast to attiecības ar citiem produktiem, jo, ja atradīsiet tiem labākos...

Ieskaties

Kādēļ siers ir apaļš? 1

Kādēļ siers ir apaļš?

Siera ritulim vienmēr ir bijusi īpaša vieta kultūrā – cilvēki to attēlojuši mākslas darbos, piedalās siera ripināšanas sacensības un ikdienā mēdz tēlaini salīdzināt mēnesi ar siera ripuli. Izrādās –...

Ieskaties

Ledus spainis ar ogu dekoru 0

Ledus spainis ar ogu dekoru

Ir tradīcijas, kas vieno visu pasauli. Tā piemēram, vienā noteiktā datumā cilvēku gaviles, apskāvieni un skūpsti, salūta krāsainās puķes, šampanieša korķa šāvieni un glāžu šķindoņa atkārtojas ik stundu, kamēr...

Ieskaties

Ziemas saulgrieži 0

Ziemas saulgrieži

Šiem svētkiem ir vairāki nosaukumi – visbiežāk Ziemassvētki, bet dažreiz tos dēvē par Bluķa vakaru – pēc bluķa vilkšanas paražas, par kaļedām, atsaucoties uz šī laika rituālo dziesmu piedziedājuma...

Ieskaties

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu! 0

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu!

Karstvīna sākumi meklējami viduslaikos. 14. gs. beigās izdotā pavārgrāmatā, ko sarakstījuši karaļa Riharda Otrā galma pavāri, atrodama viena no pirmajām pierakstītajām karstvīna receptēm. Receptes sākumā jāsamaļ kanēlis, ingvers, galangals,...

Ieskaties

Garšīgam ēdienam piestāv garšīga mūzika. 0

Garšīgam ēdienam piestāv garšīga mūzika.

Populārais mūzikas apskatnieks Klāss Vāvere mums ir sagatavojis ieteikumus, kā lielisku maltīti ģimenes, draugu un radu lokā papildināt ar kvalitatīvu, laikmetīgu un “garšīgu” mūziku. Te atradīsiet arī tradicionālo Ziemassvētku...

Ieskaties

Adventas vainags 0

Adventas vainags



 

Vārds “advents” no latīņu valodas tulkojumā nozīmē ‘atnākšana’. Cicerons (106–43 p.m.ē.) ar šo vārdu apzīmēja karavadoņa ienākšanu pilsētā ar lielu spēku.

Mūsdienās adventa laiks ir klusēšanas un pārdomu periods...

Ieskaties

Paši gatavojam piparkūku mīklu 39

Paši gatavojam piparkūku mīklu

Šī ir brīnumgardu piparkūku recepte, ko mūsu žurnālam uzticēja Urszula Staņislavska. Tā iemantota no Urzulas vīra Viestura vecmāmiņas Kētes pašrocīgi veidotas pavārgrāmatas. Pēc ģimenes nostāstiem vecmāmiņa Kēte receptes pierakstījusi...

Ieskaties

Garšvielu karaļi – pipari 0

Garšvielu karaļi – pipari

Jums šķiet, ka zināt visu par pipariem? Padomājiet vēlreiz, jo visi pipari nav vienādi.

Pipariem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Un gluži kā tas raksturīgs vīnam, arī...

Ieskaties

Jaunumi no draugiem.lv

Jaunumi no Facebook