Recepte

Ātrā maskarpones siera kūka ar ogu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
8 personām

Svaigais maskarpones siers (Mascarpone) parasti tiek izmantots desertiem. Piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu siera kūku– bieza maiga krēma kārta uz drupana cepumu pamata. Maigo garšu lieliski izceļ saldskābā ogu mērce.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 450 g upeņu, melleņu (svaigas vai ievārījumā)
    200 g pūdercukura
    200 ml ūdens
    1 ēdamkarote kukurūzas miltu
    Kūkas pamatnei

    250 g cepumu „Selga”
  • 85 g sviesta

Krēmam

  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 500 g maskarpones siera vai svaigā siera Philadelphia
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • tortes forma cepšanai

 

8 – 12 gabaliņi

Pagatavošana

1. Pagatavo ogu mērci. Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Pārlej ar 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu.
Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru.

  1. Tortes veidnes (22 cm diametrā) pamatni izklāj ar cepamo papīru un veidnei uzliek malas. Malas ietauko ar sviesta piciņu. Var izmantot paplāti ar augstām malām.
    Cepumus sadrupina ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Sviestu izkausē un samaisa ar cepumu masu. Iegūto masu liek veidnē un ievieto ledusskapī.
    3. Sagatavo krēmu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu. Saputoto saldo krējumu sajauc ar svaigo sieru.
    5. Gatavo kūku. Uz cepumu pamatnes uzziež saldā krējuma un siera krēmu un izlīdzina. Kūku liek uz 2-3 stundām ledusskapī.
    6. Pasniedz sadalītu gabaliņos un pārlietu ar ogu mērci.

Komentāri:

  • Zane O says:

    Ko var lietot kukurūzas miltu vietā, ja nav mājās? Kādās proporcijās?

  • Līva Vilnīte says:

    kartupeļu miltus. Lietojiet tos. Aptuveni tikpat daudz.
    Liene

  • Anita says:

    Kas viņu sacietina,kamēr vina stāv ledusskapī?Man liekas,ka bija jāliek želatīns…

  • Anita says:

    Un nav norādīts,ka jābūt pēc iespējas treknākam saldajam krējumam,lai uzkultu!!!

  • Gunta says:

    paldies par ātro recepti! izdevās lieliski! 🙂

  • Gunita says:

    Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu .

  • Gunita says:

    Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu ….

  • jordans says:

    Ļoti laba receptīte, jāsākiepirkt detaļas 🙂

    http://livit.lv/

  • Daina says:

    Izklausās vilinoši un iespējami vienkārši! Brīvdienās izmēğināšu! 🙂

  • Arita says:

    Ļoti elementāri un vnk

  • Daiga says:

    Želantīns nav jāpievieno? – kas sacietina kūku?!

    • Maria says:

      Labi saputots krējums ar biezo sieru ir pietiekami stingrs. Ja kūku nav jāpārvadā lielos attālumos un lielā karstumā, būs laba un garšīgāka nekā ar želatīnu.

  • Laura says:

    Ļoti vienkārša recepte. Sanāca garšīgi:-)

  • Simon_Guru says:

    Sanāca normāla,Nezinu kāpēc,man tas krēms sanāca ļoti dīvains un tāds,nevis kā parasti siera kūkām,bet izskatās kā vienkārši uzlikts putukrējums pa virsu cepumu pamatnei,Visu izdarīju kā bija rakstīts…

  • Alvīne says:

    Kādēļ pievienojot ”citrona miziņu”viss smuki saputotais krējums izjuka? Šķidrums atdalījās no krējuma.. Nez vai tagad sacietēs ledusskapī..

Jūsu komentārs: