Recepte

Aukstā gurķu jogurta zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Aukstajai zupai nebūt nav jābūt pagatavotai no bietēm un kefīra. Arī šāda zupa ir ļoti atsvaidzinoša un garda. Pats galvenais – tā ir ātri un vienkārši pagatavojama, ja vien mājās ir blenderis.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 5 vidēji lieli gurķi
  • liela bunte kinzas
  • liela bunte diļļu
  • neliela sauja piparmētru lapiņu
  • 400 ml grieķu jogurta
  • 4 tējkarotes olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 50 ml minerālūdens
  • sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež ļoti smalkos kubiņos.
  2. Zaļumus rupji sagriež vai sadala pa lapiņām un liek blenderī. Pievieno ķiploka daiviņu.
  3. Zaļumiem pāri lej grieķu jogurtu un citronu sulu. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno nedaudz minerālūdens. Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā.
  4. Sablendēto masu liek ledusskapī atdzesēties. Kad tā atdzisusi, lej bļodiņās, ieber sakapātos gurķus un dekorē ar olīveļļas pilieniem un diļļu zariņiem. Pasniedz aukstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: