Recepte

Biešu pastēte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šo pastēti var pasniegt kā dipu pie svaigiem dārzeņiem (tāpat kā gvakamoli vai humusu) vai vienkārši kā krēmu uz maizītēm.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 400 g vārītu biešu
  • sula no ½ citrona
  • 50 g sezama sēklu
  • 40 ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 buntīte diļļu
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Liek blenderī sezama sēklas, bietes, ķiploku un sāli.
  2. Piespiež citronu sulu, izmantojot roku vai sietiņu, lai neiekrīt sēkliņas, kas ir nedaudz rūgtas.
  3. Pieliek dilles.
  4. Pielej olīveļļu zīdainākai struktūrai. Daudzumu var variēt, bet jāuzmanās, lai olīveļļa nav rūgta – to iepriekš labāk nogaršot. Ja tā ir rūgtena, tad labāk pievienot pāris ēdamkarotes un mazliet vairāk sāls. Ja garša neitrāla, olīveļļu var pievienot mazliet vairāk.
  5. Sablendē un nogaršo, domājot par salduma un skābuma balansu. Bietes ir ļoti saldas, tāpēc, iespējams, būs jāpievieno vairāk citronu sulas.

 

Der zināt!

Ja negribas krāsot rokas, šai receptei var pirkt vārītas bietes.
Ja bietes vārām paši, labi atcerēties, ka bietēs ir daudz ūdenī šķīstošu vitamīnu, tāpēc tās labāk vārīt ar visu mizu, kā arī likt vārīties aukstā ūdenī, jo tādā veidā, temperatūrai lēni ceļoties, ap 60°C temperatūrā mainās bietes struktūra un tā it kā saželē. Ja liekam verdošā ūdenī, tad ārpuse strauji paliek mīksta, kamēr vidus – ciets. Starp citu, šis pats princips attiecas arī uz kartupeļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: