Recepte

Biezpiena sacepums ar magonēm un citronu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ikvienā latviešu mājā labi pazīstamais deserts iegūst atsvaidzinošu garšu, pievienojot mazliet vairāk citrona, un kļūst krāšņāks, izmantojot magoņu sēkliņas. Kopā ar biezpienu tie ir ļoti saderīgs ansamblis.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • sula no 1 citrona
  • miziņas no 2 citroniem
  • ½ saujas magoņu
  • 3 ēdamkarotes mannas
  • 20 g sviesta
  • 3 šķēlītes citrona

Pagatavošana

  1. Sablendē biezpienu. Ja nav blendera, to var arī samalt gaļas maļamajā mašīnā vai samīcīt.
  2. Biezpiena masā iemaisa skābo krējumu, pievieno olas, cukuru, citronu sulu, citronu miziņas un magones. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno mannu, izmaisa.
  3. Cepamo veidni ietauko ar sviestu, un ielej tajā biezpiena masu.
  4. Pa virsu liek 3 plānas citrona šķēlītes, un cep 200 °C temperatūrā ~ 25 minūtes.
1. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_1

Sablendē biezpienu. Ja nav blendera, to var arī samalt gaļas maļamajā mašīnā vai samīcīt.

2. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_2.1

Biezpiena masā iemaisa skābo krējumu, pievieno olas, cukuru, citronu sulu, citronu miziņas un magones. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno mannu, izmaisa.

3. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_3

Cepamo veidni ietauko ar sviestu, un ielej tajā biezpiena masu.

4. pagatavošanas solis
BiezpienaSacepums_final

Pa virsu liek 3 plānas citrona šķēlītes, un cep 200 °C temperatūrā ~ 25 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: