Recepte

Bumbieri vīna mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Viegls un gaisīgs, bezgala aromātisks ir šis mazais deserts zem karameles restītēm! Tas būs piederīgs draudzeņu vai radu nelielai pasēdēšanai, jo neprasīs no namamātes pārlieku ilgu stāvēšanu pie plīts.

Īpaši gribam uzteikt vieglo paniņu un sīrupa mērci, kas aromātiskajiem, vīnā tvaicētajiem bumbieriem piešķir tumīgumu un pasvītro svaigo garšas buķeti.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 bumbieri
  • 500–600 ml baltvīna
  • 1 paciņa vaniļas cukura vai
  • 1 kanēļa standziņa pēc izvēles
  • 150 g pūdercukura
  • 150 ml paniņu
  • 1 ēdamkarote želatīna pēc izvēles
  • 30 g grauzdētu mandeļu skaidiņu
  • piparmētras lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Vīnu uzkarsē, pievieno vaniļas cukuru un 50 g pūdercukura, izmaisa.
  2. Bumbierus notīra, pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni. Sagriež nelielās šķēlītēs vai atstāj veselas pusītes. Bumbierus liek vīnā un vāra 3–5 minūtes. Plīti izslēdz, uzliek vāku, un atstāj augļus uz 15 minūtēm vīna mērcē, lai tie “sadzertos”. Pēc izvēles mērcei var pievienot arī kanēli.
  3. Atlikušo pūdercukuru ieber atsevišķā katliņā vai pannā un karsē,līdz tas ir kļuvis zeltains un šķidri staipīgs. Pievieno 100 ml bumbieru sīrupa, un uz nelielas liesmas maisot gatavo karameli. Vienā brīdī karamele būs “sarāvusies” masa, bet, turpinot karsēšanu un maisīšanu, tā izkusīs.
  4. Sīrupa mērci atdzesē un samaisa ar paniņām. Ja vēlaties mērci biezāku un krēmaināku, tai pievieno uzbriedinātu želatīnu.
  5. Mērci sadala 4 deserta trauciņos, virsū kārto bumbieru šķēlītes un visu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Mēs papildus dekorējām ar karameles “restīti”.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vīnu uzkarsē, pievieno vaniļas cukuru un 50 g pūdercukura, izmaisa.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bumbierus notīra, pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni. Sagriež nelielās šķēlītēs vai atstāj veselas pusītes. Bumbierus liek vīnā un vāra 3–5 minūtes. Plīti izslēdz, uzliek vāku, un atstāj augļus uz 15 minūtēm vīna mērcē, lai tie “sadzertos”. Pēc izvēles mērcei var pievienot arī kanēli.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušo pūdercukuru ieber atsevišķā katliņā vai pannā un karsē,līdz tas ir kļuvis zeltains un šķidri staipīgs. Pievieno 100 ml bumbieru sīrupa, un uz nelielas liesmas maisot gatavo karameli. Vienā brīdī karamele būs “sarāvusies” masa, bet, turpinot karsēšanu un maisīšanu, tā izkusīs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīrupa mērci atdzesē un samaisa ar paniņām. Ja vēlaties mērci biezāku un krēmaināku, tai pievieno uzbriedinātu želatīnu.

5. pagatavošanas solis
??????????????????????

Mērci sadala 4 deserta trauciņos, virsū kārto bumbieru šķēlītes un visu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mēs papildus dekorējām ar karameles “restīti”.

Komentāri:

Jūsu komentārs: