Recepte

Bumbieru salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šie ir neierasti vasaras salāti par godu pirmajai bumbieru ražai. Tos pasniedz kopā ar svaigu cukini, sātīgu avokado un dekoratīvi oranžu burkānu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 bumbieri
  • 2 mazi cukini vai kabači
  • 2 avokado
  • 1 burkāns

Mērcei:

  • 250 ml dabīgā jogurta
  • 60 ml majonēzes
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • tējkarote sasmalcinātas piparmētras
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • piparmētru lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Kabačus vai cukini nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un sagriež šķēlītēs.
  3. Bumbierus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Lai cukini, avokado un bumbieru šķēlītes nekļūtu melnas, tās pārslaka ar citrona sulu.
  5. Burkānu nomizo un ar mizojamo nazi sagriež plānās plēksnītēs.
  6. Visas sastāvdaļas kārto lielā salātu šķīvī – apakšā kabaču vai cukini skaidiņas, virsū bumbierus, avokado un burkānus.
  7. Pagatavo mērci. Citronam norīvē miziņu. Jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno citrona miziņu un sulu, saplucinātas piparmētru lapiņas. Visu sajauc, pēc garšas pievienojot arī sāli un piparus.
  8. Mērci pārlej salātiem un tūlīt pasniedz galdā. Klāt iederēsies garšaugu maizīte.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus vai cukini nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un sagriež šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bumbierus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lai cukini, avokado un bumbieru šķēlītes nekļūtu melnas, tās pārslaka ar citrona sulu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānu nomizo un ar mizojamo nazi sagriež plānās plēksnītēs.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sastāvdaļas kārto lielā salātu šķīvī – apakšā kabaču vai cukini skaidiņas, virsū bumbierus, avokado un burkānus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci. Citronam norīvē miziņu. Jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno citrona miziņu un sulu, saplucinātas piparmētru lapiņas. Visu sajauc, pēc garšas pievienojot arī sāli un piparus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci pārlej salātiem un tūlīt pasniedz galdā. Klāt iederēsies garšaugu maizīte.

Komentāri:

Jūsu komentārs: