Recepte

Citronu tiramisu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Klasisks deserts jaunā garšu salikumā.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 3 citroni
  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 150 g cukura
  • 30 g sviesta
  • 200 g maskarpones siera
  • 1 iepakojums “Dāmu pirkstiņu”

Pagatavošana

  1. Karstumizturīgu bļodu novieto karsta ūdens peldē. Tajā liek olu dzeltenumus, citronu miziņas, citronu sulu, kukurūzas cieti un cukuru.
  2. Turpinot karsēt, ar putojamo slotiņu ~ 7–10 minūtes nepārtraukti kuļ sastāvdaļas, līdz krēms sācis viegli sabiezēt. Krēmu atdzesē.
  3. Samaisa maskarpones sieru, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. Sagatavo trauciņus, kuros pildīt desertu. Vispirms ber sadrupinātus cepumus, pa virsu klāj atdzesēto citronu krēmu un maskarpones kārtiņu. Tā atkārto, līdz trauciņi pilni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: