Recepte

Cūkgaļas ribiņas pikantā medus un sinepju glazūrā ar grilētiem dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Ar kraukšķīgu glazūras garoziņu un mutē kūstošu gaļu šis ēdiens pārsteigs jebkuru gaļas piekritēju.

Mārcis Krūmiņš

Autors: Mārcis Krūmiņš

“Royal Hotel” pavārs

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas ribiņu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 lauru lapas
  • sāls, pipari

Glazūrai:

  • 4 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes angļu sinepju
  • ½ tējkarotes čili pulvera vai Kajennas piparu

Pagatavošana

  1. Sasmalcina sīpolus, ķiplokus un burkānu. Uzkarsē katliņu ar eļļu, un liek apcepties dārzeņus. Kad dārzeņi ir zeltaini brūni, liek klāt ribiņas un aplej ar ūdeni, lai gaļa nosedzas. Pievieno sāli, lauru lapas un piparus, un liek vārīties 2 stundas.
  2. Sagatavo glazūru. Mazā katliņā liek sildīties medu. Kad tas izkusis, pievieno sojas mērci, sinepes un čili. Maisa, kamēr veidojas vienmērīga, vijīga masa.
  3. Kad ribiņas gatavas, ņem tās ārā no katliņa un nedaudz atdzesē. Kad tās padzisušas, sagriež porcijās starp ribām.
  4. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, liek cepties ribiņas, kad tās apcepušās brūnas, pievieno 2 ēdamkarotes ar sagatavoto glazūru. Tad ribiņas apmaisa, lai glazūra tās apņem no visām pusēm.
  5. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, uzlejot vēl vienu ēdamkaroti glazūras uz ribiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: