Recepte

Fritata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Fritata ir diezgan universāls ēdiens, kas lieliski noderēs sātīgām brokastīm, vieglām pusdienām vai ātrām vakariņām. Ļoti vienkārši, ātri un pats labākais – tajā vienmēr var izmantot gandrīz visu ledusskapī atrodamo un pagatavot sev lielisku maltīti. Vien jāievēro fritatas pamatrecepte, pārējo var pievienot pēc iespējām un izvēles. Labai fritatai jābūt pufīgai, zīdainai, bet tai nevajadzētu jukt ārā, tādēļ ir svarīgi ievērot pareizu olu un piena produktu attiecību. Man ļoti garšo vasabi interesantais asums, un esmu atklājusi, ka tas ideāli sader ar olām, tāpēc kādām atvasaras vakariņām piedāvāju šo viegli aso un svaigo recepti. Tie, kas nepanes piena produktus, piena vietā var izmantot gāzētu minerālūdeni.

Fritatas pildījuma sastāvdaļas būtu ieteicams sagatavot jau iepriekš, apcepot uz pannas, lai gatavošanas procesā tās nesāktu izdalīt lieku ūdeni un nesabojātu fritatas struktūru.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Pamatam:

  • 6 lauku vistu olas
  • 30 g sviesta
  • 60 ml trekna krējuma vai piena
  • 120 g labi kūstoša siera, piemēram, Čedaras
  • šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 1 ēdamkarote eļļas
  • cukīni
  • citrons
  • vistas fileja
  • dzeltenie tomāti
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote vasabi
  • 1 tējkarote medus
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar vasabi, lai tas vienmērīgi iejaucas olu masā.
  2. Pievieno krējumu vai pienu, sāli un visu labi sakuļ. Masā iemaisa izkausētu sviestu un cepamo pulveri.
  3. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep vistas filejas strēmelītes, pievieno nelielās daiviņās sagrieztu cukīni, sakapātus dzeltenos tomātus un pētersīļus.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  5. Olu masu lej ietaukotā karstumizturīgā pannā, pievieno apcepto maisījumu, sarīvētu sieru un visu apmaisa. Nelielu brīdi pakarsē uz plīts virsmas tā, lai aprautos maliņas.
  6. Pannu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep ~ 7–8 minūtes atkarībā no pannas diametra – jo lielāka panna, jo plānāka olu masa un tā mazāk jācep.
  7. Ņem ārā no krāsns, ļauj tai 5 minūtes pastāvēt un beigt gatavošanās procesu. Pasniedz sagrieztu gabalos kopā ar rukolu vai citiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: