Recepte

Garšo lieliski! Cūkgaļas sautējums ar rozīnēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Kādēļ gan cūkgaļu nevarētu pasniegt ar rozīnēm? “Gatavo 3” eksperts Uģis Veits piedāvā recepti, kas liks garšas kārpiņām kņudēt – pikanto šķiņķa sautējumu ar rozīnēm, sarkanajiem sīpoliem, tomātiem un kartupeļiem.

Ēdiena pagatavošanas video Uģis atklāj arī kādu noderīgu knifu. Proti, cepot sīpolus un ķiplokus, var pievienot nedaudz sāls, kas “izvilks” šķidrumu no minētajiem dārzeņiem, un tie tālāk sautēsies savā sulā. Jā, tā ir taisnība, un tikai viena no lieliskajām sāls īpašībām. Taču – ko darīt, ja gadās ēdienam pievienot pārāk daudz sāls?

Vai iespējams glābt pārsālītu ēdienu? Pievienot sāli ēdienam ir viegli, taču to no ēdiena izdabūt ārā – teju neiespējami, tāpēc gatavojot esiet tiešām uzmanīgi. Vislabāk to kontrolēt ir vienkārši, pagaršojot ēdienu gatavošanas laikā. Citi min, ka, piemēram, pārsālītu zupu varot glābt, tai pievienojot lieku kartupeli. Diemžēl tā īsti nav patiesība, jo, lai glābtu, kārtīgi pārsālītu ēdienu, būs nepieciešams iespaidīgs kartupeļu daudzums. Vienīgais kaut cik reālais veids – pagatavot to pašu ēdienu bez sāls un tad sajaukt kopā ar pārsālīto.

 

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 250 g cūkas šķiņķa
  • 200 g kartupeļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 100 g tomātu savā sulā
  • 70 g rozīņu

“Latplanta” garšvielas:

  • 2 g ķimeņu
  • 1 g raudeņu
  • 2 g asās paprikas
  • 2 g pētersīļu

Sastāvdaļas mērcītei:

  • šokolādes mētras
  • dabīgais jogurts

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna, tad to ieliek atsevišķā trauciņā.
  2. Sagriež sīpolus un ķiplokus un cep pannā, kur tika cepta cūkgaļa. Pievieno nedaudz sāli.
  3. Kamēr pannā viss cepas, piestā saberž garšvielas (ķimenes, raudeni, aso papriku, pētersīļus) un sagriež kartupeļus.
  4. Kad sīpoli un ķiploki nedaudz apcepušies, pievieno uz pannas atpakaļ cūkgaļu, kartupeļus, tomātus savā sulā
    un rozīnes.
  5. Pievieno saberztās garšvielas.
  6. Liek virsū vāku un sautē uz mērenas uguns 25-30min.

Komentāri:

Jūsu komentārs: