Recepte

“Gatavo 3” piedāvā rudenīgu lazanju latviešu gaumē ar slepeno piedevu!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Lazanjai ne vienmēr ir jābūt ar Boloņas vai bešamela mērci. Tikpat labi starp pastas plāksnēm var kārtot dārzeņus ar mazāk ierasto vistas vai tītara gaļu un bešamela mērci aizstāt ar labu krēmsieru. Katrā ziņā šis ēdiens ir sulīgs, rudenīgām garšām pārpilns un, kas nav mazsvarīgi, arī skaists. 

Vai zināji? Lazanja ir, iespējams, viens no vecākajiem pastas veidiem. Lazanja radusies Itālijas ziemeļos, Emīlijas-Romanjas provincē. Informācija tīmeklī liecina, ka pirmā lazanjas recepte pierakstīta 14. gadsimta sākumā tapušā “Kulinārijas grāmatā”.

Mūsdienās ar lazanju saprot kārtainu pīrāgu ar pikantu siera pildījumu, kuram parasti pievieno gaļu, zivis, sēnes vai dārzeņus, un katru no ēdiena kārtām šķir pastas plāksne, kas gatavota tikai no cietajām kviešu šķirnēm.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 300 g lazanjas plākšņu
  • 2 burkāni
  • 4 selerijas kāti
  • 1 vidējs cukini
  • 600 g krēmsiera
  • 400 g maltas vistas vai tītara gaļas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 200 g cietā siera
  • 100 ml ūdens

“Latplanta” garšvielas:

  • 1 ēdamkarote majorāna
  • 2 ēdamkarotes drupinātu ķiploku
  • 1 ēdamkarote saldās paprikas
  • 2 ēdamkarotes pētersīļu

Pagatavošana

  1. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep gaļu viegli zeltainu. Pievieno pa ēdamkarotei no katras garšvielas un apmaisa.
  2. Burkānus notīra un sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas, vienlaikus sagriež arī selerijas kātus un cukini un arī apcep uz pannas. Pievieno sāli, pa ēdamkarotei drupinātu ķiploku un pētersīļu. Cep uz lēnas uguns, kamēr dārzeņi mīksti.
  3. Karstumizturīgā traukā liek pa kārtām – lazanjas plāksnes, tām pārsmērē pāri krēmsieru, tad klāj gaļu un visbeidzot – dārzeņus. Atkārto – lazanjas plāksne, krēmsiers, gaļa, dārzeņi. Turpina, kamēr trauks pilns. Virsū smērē krēmsieru un uzrīvē pāri cieto sieru. Visam pārlej ūdeni.
  4. Pāri traukam pārklāj foliju un liek cepties 30 minūtes (180 °C).10 minūtes pirms cepšanas beigām foliju noņem un ļauj siera kārtai kļūt viegli zeltainai.

Lai labi garšo!

Komentāri:

Jūsu komentārs: