Recepte

Glazēti kāļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 kāļi
  • 4–5 daiviņas ķiploku + 1 vesela ķiploku galviņa
  • olīveļļa pārliešanai
  • 2–3 zariņi rozmarīna (var aizstāt ar timiānu)
  • ~ 3 ēdamkarotes vijīga medus
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • rupjā maluma sāls, drupināti
  • pipari
  • 1 ēdamkarote ķimeņu

Pagatavošana

  1. Kāļus notīra, sagriež nelielos gabaliņos, noskalo. Cepamo veidni ietauko, liek kāļus. Uzber ķimenes, pievieno izspiestas ķiploku daiviņas, un visu samaisa. Veselo ķiploku galviņu sadala, un uzber uz pannas netīrītas daiviņas.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek kāļus cepties. Kad pagājušas ~ 40 minūtes, kāļus pārziež ar medus, citronu sulas un eļļas mērci, uzkaisa rozmarīna lapiņas, pārkaisa ar sāli. Cep vēl 15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: