Recepte

Grilēti vistu stilbiņi un spārniņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 8 vistu stilbiņi
  • 8 bekona šķēlītes
  • 60 g rikotas siera vai vājpiena biezpiena
  • 1 buntīte svaigu pētersīļu
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 tējkarote sinepju
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 12 vistu spārniņi
  • 4 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes eļļas

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 8 ēdamkarotes skābā krējuma vai majonēzes

Pagatavošana

Vistu kājiņām

  1. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bļodā sajauc rikotu vai biezpienu un rīvmaizi. Pievieno 1 sasmalcinātos ķiplokus. Visu rūpīgi samaisa, pieber sāli, piparus.Zaļumus noskalo, sasmalcina un pievieno masai.
  2. Vistu kājiņas noskalo, nosusina sausas. Uzmanīgi paceļ ādu vienā pusē un zem tās paliek nedaudz sagatavotā pildījuma.
  3. Ap katru kājiņu aptin bekona šķēlīti un sasprauž ar iesmiņu.
  4. Atsevišķā trauciņā sajauc sinepes ar eļļu.
  5. Ar sinepju maisījumu pārziež kājiņas un liek vēsumā marinēties 1-2 stundas.
  6. Cep uz grila, līdz gaļa gatava.

Vistu spārniņiem

  1. Sajauc visas mērces sastāvdaļas, pārlej pār vistu spārniņiem un liek vēsumā marinēties 12 stundas. Cep uz grila mērenā karstumā, kamēr spārniņi gatavi (~ 10 minūtes).

Mērcei

  1. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pasniedz atsevišķā trauciņā pie grilētiem spārniņiem un kājiņām.

 

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu kājiņas

Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bļodā sajauc rikotu vai biezpienu un rīvmaizi. Pievieno 1 sasmalcinātos ķiplokus. Visu rūpīgi samaisa, pieber sāli, piparus. Zaļumus noskalo, sasmalcina un pievieno masai.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu kājiņas noskalo, nosusina sausas. Uzmanīgi paceļ ādu vienā pusē un zem tās paliek nedaudz sagatavotā pildījuma.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ap katru kājiņu aptin bekona šķēlīti un sasprauž ar iesmiņu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā trauciņā sajauc sinepes ar eļļu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar sinepju maisījumu pārziež kājiņas un liek vēsumā marinēties 1-2 stundas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep uz grila, līdz gaļa gatava.

Komentāri:

Jūsu komentārs: