Recepte

Gurķu sangrija

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 1 maza melone
  • 6 mazi gurķi
  • 3 laimi (1 sagriezts plānās šķēlēs, no 2 izspiesta sula)
  • 4 ēdamkarotes šķidra medus
  • maza buntīte piparmētru
  • 750 ml atdzesēta Sauvignon blanc vai cita pussausā baltvīna
  • 1 l atdzesēta stipri gāzēta ūdens

Pagatavošana

  1. Meloni sagriež uz pusēm, izņem sēkliņas un nomizo. To griež plānās šķēlēs, pēc tam mazākos gabaliņos (~ 2 cm).
  2. Gurķi ar visu mizu sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Lielā traukā liek gabaliņos sagriezto meloni, gurķu un laima šķēlītes un 16 piparmētru lapas.
  4. Mazā trauciņā kopā sajauc laima sulu un medu, līdz veidojas viendabīga masa. To lej pāri sagrieztajiem augļiem. Pievieno baltvīnu un viegli samaisa. Traukam uzliek vāku un liek ledusskapī vai vēsā vietā uz 2 stundām.
  5. Īsi pirms pasniegšanas iemaisa gāzēto ūdeni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: