Recepte

Ideāla recepte Ziemassvētkos! Tītara cepetis mandarīnu marinādē ar burkānu un saldo kartupeļu biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām

Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem, un idejas deviņiem svētku ēdieniem ir aktuālas jau šobrīd. Šis, pēc “Gatavo 3” Lindas receptes pagatavotais tītara cepetis ar mandarīnu marinādi, būs lielisks un oriģināls svētku galda papildinājums.

Ideāls papildinājums šim Ziemassvētku cepetim būs saldo kartupeļu un burkānu biezenis. Saldais kartupelis un burkāni ir ļoti laba kombinācija, jo abi dārzeņi sader gan pēc garšas, gan krāsas.

Garšīgs triks vēl gardākam biezenim – pievienojiet biezenim brūninātu sviestu. Lai to pagatavotu, šoreiz nepieciešami aptuveni 50 grami sviesta, ko liekam katliņā un lēni karsējam. Ļaujam sviestam nesteidzīgi izkarsēties un karamelizēties, kļūstot brūnākam.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1kg tītara filejas
  • 12 mandarīni
  • buntīte svaiga rozmarīna
  • 50 g sojas mērce
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 3 ēdamkarotes medus vai brūnā cukura
  • buntīte salvijas
  • 50 g sviests
  • ½ čili pipars
  • 4 burkāni
  • 2 saldie kartupeļi
  • 1 granātābols

Pagatavošana

  1. Pagatavo gaļas marinādi, kopā sajaucot mandarīnu sulu, olīveļļu un sojas mērci, kā arī pievienojot medu vai brūno cukuru.
  2. Tītara fileju liek karstumizturīgā traukā un apkārt kārto izspiestos mandarīnus, zem tītara filejas liek pāris zariņus rozmarīna un salvijas. Visu pārlej ar marinādi un pāri liek vēl rozmarīnu un salviju. Tītaru marinē vienu nakti vai, ja nav tik daudz laika, – vismaz divas stundas. Pēc tam liek cepties 185 grādus karstā krāsnī aptuveni vienu stundu.
  3. Pagatavo saldo kartupeļu un burkānu biezeni. Burkānus un saldo kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni 2 cm lielos kubos. Vāra karstā sālsūdenī, līdz mīksti, aptuveni 15 minūtes.
  4. Tikmēr pagatavo brūnināto sviestu. Katliņā uz nelielas uguns karsē sviestu, līdz izveidojas baltas putas, ar karoti nokāš tās un sviestu karsē līdz brīdim, kamēr tas kļūst brūns un ar karamelei līdzīgu smaržu.
  5. Kad dārzeņi izvārījušies mīksti, tos sablenderē viendabīgā masā, pievieno smalki sakapātu ½ čili piparu un brūnināto sviestu, kārtīgi samaisa.
  6. Cepeti izņem no krāsns, sagriež šķēlēs un pasniedz ar biezeni, pāri pārkaisot granātābola sēkliņas.

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: