Recepte

Ja gaidāmi svētki vai draugu apciemojums – iesakām polentas kubiņus ar bagātīgu siera devu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ja gaidāmi svētki vai draugu apciemojums, bez uzkodām neiztikt. Šādos gadījumos risinājumu, protams, ir daudz, taču, ja vēlies pārsteigt un vienlaikus nepavadīt pie pavarda pusi dienas, ”Gatavo 3” meistare Linda iesaka polentas kubiņus ar bagātīgu siera devu un olīvu tapenādi.

Šīs brīnišķīgās, dienvidnieciskās uzkodas izcelsmes zeme ir Itālija. Polentas kvadrātiņi ne tikai labi noderēs kā maizītes vai groziņi uzkodām tavā ballītē, bet arī būs veselīgāks un noteikti neierastāks piedāvājums viesiem. Savukārt tapenāde, gluži kā pastēte, ir ērti, ātri un vienkārši pagatavojama, un rezultāts – garšām bagāts un acij tīkams.

Šajā receptē Linda tapenādes pagatavošanai izmanto olīvas, taču, ja tās nav tavā gaumē, šo sastāvdaļu vari aizstāt ar saulē kaltētiem tomātiem.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas polentas kvadrātiņiem:

  • 250 g polentas
  • 250 ml piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 tējkarote drupinātu ķiploku
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g smalki rīvēta, 12 mēnešus nogatavināta cietā siera ”Džiugas”

Sastāvdaļas tapenādei:

  • 200g melno olīvu bez kauliņiem
  • sula no puses citrona
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 10 kaperu
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1 tējkarote sinepju
  • puse tējkarotes medus
  • šķipsniņa sāls
  • tējkarote timiāna lapiņu
  • 50 g smalki rīvēta, 24 mēnešus nogatavināta cietā siera ”Džiugas”

Pagatavošana

  1. Katliņā uzkarsē pienu un iemaisa polentu. Pievieno sviestu. Pavāra pāris minūtes un iemaisa drupinātus ķiplokus, sāli un sieru. Katlam liek vāku un ļauj polentai uzbriest.
  2. Kad polenta uzbriedusi, to liek ar cepampapīru ieklātā un olīveļļu ietaukotā veidnē. Liek karsēties 180 grādus karstā krāsnī vismaz 20 minūtes vai pat ilgāk.
  3. Kad polenta kļuvusi zeltaina un viegli kraukšķīga no ārpuses, to izņem no krāsns un atdzesē.
  4. Atdzesētu polentu sagriež kumosa lieluma kvadrātos.
  5. Blenderī liek visas tapenādes cietās sastāvdaļas. Pievieno citronu sulu un eļļu. Visu sablenderē viendabīgā, krēmīgā masā.
  6. Uz polentas kvadrātiem uzziež tapenādes masu un dekorē ar timiāna zariņiem un saulē kaltētu tomātu gabaliņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: