Recepte

Karaliskie eklēri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Eklēriem

  • 200 g ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 80 sviesta
  • 160 g miltu
  • 200 g olu (~ 4 gab.)

Greipfrūtu krēmam

  • miziņa no 1 greipfrūta
  • 120 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 80 ml svaigi spiestas greipfrūtu sulas
  • 100 g sviesta, sagriezta kubiņos

Baltās šokolādes krēmam

  • 100 g baltās šokolādes
  • 100 g krēmsiera

Zefīram

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 40 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru, un sagatavo konditorijas maisiņu ar apaļu uzgali. Katliņā lej ūdeni, pieliek sāli un sviestu. Vāra uz lēnas uguns, līdz sviests ir izkusis un ūdens uzmetis pirmo vārīšanās burbuli. Noņem no uguns un pievieno miltus. Ar koka karoti maisa visu kopā un liek atpakaļ uz uguns. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa kļuvusi ievērojami sausāka un sāk dalīties.
  2. Masu pārliek bļodā un maisa 1 minūti, lai liekais karstums izgaro. Pamazām pievieno olas, turpinot maisīt, līdz izveidojas gluda zīdaina mīkla, kam ir tekoša konsistence, tomēr tā saglabā formu.
  3. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un izspiež vienāda garuma un platuma līnijas, ieturot distanci. Apsmērē ar sakultu olu un liek cepties 30–45 minūtes, kamēr eklēri ir pacēlušies un kļuvuši zeltaini brūni. Ļauj atdzist.
  4. Pagatavo greipfrūtu krēmu. Augli ļoti rūpīgi nomazgā. Norīvē tikai pašu mizas virskārtu. Rīvēto mizu liek lielā bļodā kopā ar cukuru. Ar karoti sastāvdaļas nedaudz saberž kopā. Pievieno olas un sulu. Ar putojamo slotiņu visu sakuļ.
  5. Bļodu liek uz katla ar vārošu ūdeni. Turpinot maisīt, to karsē, līdz krēms sāk sabiezēt. Kad masa jūtami sabiezējusi, to noņem no katla un nedaudz atdzesē. Pēc 5 minūtēm var sākt pievienot sviesta kubiņus. Tos rūpīgi iemaisa, līdz tie izkūst. Krēmu apsedz ar pārtikas plēvi un ļauj tam atdzist.
  6. Atsevišķā bļodiņā izkausē balto šokolādi, pievieno krēmsieru un ļoti rūpīgi izmaisa.
  7. Pagatavo zefīru. Cukuru un ūdeni karsē uz vidēji lielas uguns. Tas var aizņemt ~ 4 minūtes. Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumus. Puto, līdz sāk parādīties mīkstas, baltas putas. Tikmēr sīrups būs uzvārījies. Neapstādinot putotāju, sīrupu lēnā strūkliņā lej klāt olu baltumiem. Puto vismaz 5 minūtes, līdz olas baltums kļuvis spīdīgs un gluds kā zīds.
  8. Eklērus pārgriež vidū uz pusēm un pilda ar atdzisušo greipfrūtu krēmu un baltās šokolādes krēmu. Uzliek otru daļu un pa virsu dekorē ar zefīru, beigās to apkaramelizējot ar gāzes degli.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru, un sagatavo konditorijas maisiņu ar apaļu uzgali. Katliņā lej ūdeni, pieliek sāli un sviestu. Vāra uz lēnas uguns, līdz sviests ir izkusis un ūdens uzmetis pirmo vārīšanās burbuli. Noņem no uguns un pievieno miltus. Ar koka karoti maisa visu kopā un liek atpakaļ uz uguns. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa kļuvusi ievērojami sausāka un sāk dalīties.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masu pārliek bļodā un maisa 1 minūti, lai liekais karstums izgaro. Pamazām pievieno olas, turpinot maisīt, līdz izveidojas gluda zīdaina mīkla, kam ir tekoša konsistence, tomēr tā saglabā formu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu pilda konditorejas maisiņā un izspiež vienāda garuma un platuma līnijas, ieturot distanci. Apsmērē ar sakultu olu un liek cepties 30–45 minūtes, kamēr eklēri ir pacēlušies un kļuvuši zeltaini brūni. Ļauj atdzist.

4. pagatavošanas solis
Greipfrutu krems

Pagatavo greipfrūtu krēmu. Augli ļoti rūpīgi nomazgā. Norīvē tikai pašu mizas virskārtu. Rīvēto mizu liek lielā bļodā kopā ar cukuru. Ar karoti sastāvdaļas nedaudz saberž kopā. Pievieno olas un sulu. Ar putojamo slotiņu visu sakuļ.

Bļodu liek uz katla ar vārošu ūdeni. Turpinot maisīt, to karsē, līdz krēms sāk sabiezēt. Kad masa jūtami sabiezējusi, to noņem no katla un nedaudz atdzesē. Pēc 5 minūtēm var sākt pievienot sviesta kubiņus. Tos rūpīgi iemaisa, līdz tie izkūst. Krēmu apsedz ar pārtikas plēvi un ļauj tam atdzist.

5. pagatavošanas solis
Ekleri_6

Atsevišķā bļodiņā izkausē balto šokolādi, pievieno krēmsieru un ļoti rūpīgi izmaisa.

6. pagatavošanas solis
Ekleri_7

Pagatavo zefīru. Cukuru un ūdeni karsē uz vidēji lielas uguns. Tas var aizņemt ~ 4 minūtes. Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumus. Puto, līdz sāk parādīties mīkstas, baltas putas. Tikmēr sīrups būs uzvārījies. Neapstādinot putotāju, sīrupu lēnā strūkliņā lej klāt olu baltumiem. Puto vismaz 5 minūtes, līdz olas baltums kļuvis spīdīgs un gluds kā zīds.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eklērus pārgriež vidū uz pusēm un pilda ar atdzisušo greipfrūtu krēmu un baltās šokolādes krēmu. Uzliek otru daļu un pa virsu dekorē ar zefīru, beigās to apkaramelizējot ar gāzes degli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: