Recepte

Kartupeļu un sīpolu sacepums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 un ½ sīpola
  • 7 kartupeļi
  • 200 g siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • eļļa cepšanai
  • “Knorr” dārzeņu buljons
  • karstumizturīga veidne cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus un kartupeļus notīra un noskalo. Kartupeļus sagriež daiviņās.
  2. Lielā eļļas daudzumā apcep daiviņās sagrieztu ½ sīpola, līdz tas kļūst zeltains. Pārliek nelielā katliņā, pievieno nedaudz ūdens un pasautē.
  3. Sakarsē pannā eļļu un minimāli apcep kartupeļu daiviņas. Kartupeļus uz nelielas liesmas nedaudz pasautē.
  4. Atlikušo sīpolu smalki sakapā. Sieru sarīvē. Traukā samaisa sīpolus, kartupeļus, sieru, nedaudz dārzeņu buljonu un saldo krējumu.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150– 180 °C temperatūrai. Sagatavoto kartupeļu maisījumu liek veidnē un cep cepeškrāsnī, kamēr kartupeļi mīksti.

Komentāri:

  • ivo says:

    Vienreizēja recepte! Lai gan gribētos lai apraksts būtu nedaudz smalkāks un laiks rakstīts, bet tik un tā sanāca tiešām kolosālas vakariņas!

  • paula says:

    garsigi. man patika ta turpinat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jūsu komentārs: