Recepte

Ķirbju pasta ar tītara gabaliņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 400 g muskata ķirbja (250 g ķirbju biezeņa, ko iegūst no minētā ķirbja)
  • 500 g pastas (ideālā gadījumā tagliatelle)
  • 70 g sausa baltvīna
  • 50 g ūdens
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 mazs smalki sakapāts sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka, smalki sakapāta
  • ½ tējkarote rīvēta muskatrieksta
  • 1/8 tējkarotes čili pārslu
  • 100 g mīkstā kazas siera
  • sakapāti pētersīļi
  • 5 tītara filejas medaljoni, sagriezti kumosa lieluma gabaliņos
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo ķirbju biezeni, kas Latvijā diemžēl nav tik viegli dabūjams. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, ķirbi sagriež uz pusēm, izņem sēklas un liek krāsnī ar visu mizu. Cep vismaz 30 minūtes, līdz, ar dakšiņu pārbaudot, ķirbis ir viscaur mīksts. Ķirbi nedaudz atdzesē, noņem mizu un sablendē.
  2. Katlā uz vidējas uguns uzsilda olīveļļu, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un sautē ~ 7 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot. Pievieno muskatriekstu un čili pārslas, pārlej ar baltvīnu un ļauj vēl 2 minūtes pasautēties.
  3. Pievieno ķirbju biezeni un ūdeni, kā arī tītara filejas gabaliņus. Vāra līdz pirmajam burbulim un tad vēl 5 minūtes, līdz gaļa pilnībā gatava.
  4. Ņem nost no uguns un iemaisa kazas sieru, līdz tas ir izkusis. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.
  5. Tikmēr otrā katliņā uzvāra pastu. Kad pasta gatava, to iemaisa ķirbju masā, klāt pievieno svaigi kapātus pētersīļus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: