Recepte

Ķirbju siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 300 g cepumu
  • 120–140 g sviesta

Pildījumam

  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes malta ingvera
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 400 g krēmsiera
  • 3 olas
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • aptuveni ½ kg ķirbis, lai galarezultātā būtu 250g ķirbja biezenis
  • 150 g brūnā cukura

Glazūrai

  • 200 ml skābā krējuma
  • 50 g cukura

Cepamā forma 20 cm/dm

Pagatavošana

  1. Ķirbi liek cepeškrāsnī un cep, kamēr tas kļuvis mīksts, atkarībā no ķirbja izmēra tas aizņem 30–45 minūtes. Kad ķirbis atdzisis, sablendē to.
  2. Mazā katliņā izkausē sviestu, cepumus sasmalcina, un abas sastāvdaļas samaisa kopā.
  3. Cepamo formu noklāj ar papīru, tā maliņas nosmērē ar sviestu. Pamatnē ber cepumu masu, to kārtīgi piepresējot.
  4. Lielā bļodā liek krēmsieru un samaisa kopā ar garšvielām un cukuru. Pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi samaisot. Beidzamo pievieno sablendēto ķirbju biezeni. Visu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu pamatnei.Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Kūku cep 30–40 minūtes.
  5. Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru, un, kad siera kūka izcepusies, to pārlej karstai kūkai un liek krāsnī vēl uz 5–10 minūtēm.
  6. Pēc cepšanas kūku atdzesē pirms pasniegšanas vismaz 5 stundas. Dekorē ar riekstiem vai atlikušajiem cepumiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķirbi liek cepeškrāsnī un cep, kamēr tas kļuvis mīksts, atkarībā no ķirbja izmēra tas aizņem 30–45 minūtes. Kad ķirbis atdzisis, sablendē to.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mazā katliņā izkausē sviestu, cepumus sasmalcina, un abas sastāvdaļas samaisa kopā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo formu noklāj ar papīru, tā maliņas nosmērē ar sviestu. Pamatnē ber cepumu masu, to kārtīgi piepresējot.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā liek krēmsieru un samaisa kopā ar garšvielām un cukuru. Pa vienai pievieno olas, pēc katras kārtīgi samaisot. Beidzamo pievieno sablendēto ķirbju biezeni. Visu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu pamatnei.Krāsni sakarsē līdz 170 °C temperatūrai. Kūku cep 30–40 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skābo krējumu samaisa kopā ar cukuru, un, kad siera kūka izcepusies, to pārlej karstai kūkai un liek krāsnī vēl uz 5–10 minūtēm.

6. pagatavošanas solis
6I7A9428

Pēc cepšanas kūku atdzesē pirms pasniegšanas vismaz 5 stundas. Dekorē ar riekstiem vai atlikušajiem cepumiem.

Komentāri:

  • Elina says:

    Izskatas pec lieliskas receptes. Noteikti pameginssu ☺

  • Līva says:

    Pamēģināju šo recepti. Tiešām ļoti garda kūka. Tā kā raidījumā bija minēts, ka var izmantot jebkādus cepumus, es liku šokolādes Selgu un garšoja lieliski. Noteikti pamēģināšu arī ar auzu cepumiem, kā raidījumā. Pilnīgi noteikti iesaku: vienkārši un gardi 🙂 !

  • Sintija says:

    Kūka ir tiešām lieliska, paldies par recepti! Iesaku!

  • sanija says:

    man loti garsoja paldies mar recepti

  • Aija says:

    Pamēģināju, iznāca ļoti, ļoti garda. Cepu ap Ziemassvētku laiku, tāpēc pamatnei izmantoju Selgas piparkūku cepumus. Garšu kombinācija izcila- pilnīga Ziemassvētku garša!

  • Dace says:

    Mmmmm, ļoti garšīga kūka. Maiga un krēmīga, viegla. Nākošo reizi pamēģināšu ar piparkūku cepumiem un izmantošu dzeltenāku ķirbi, lai izteiktāka krāsa. Dekorēju ar pekanriekstiem. Ļoti laba un viegla recepte.

  • Liene says:

    Paldies par recepti ! Kūka lieliska, maiga un kremiga, kūst mutē. Nākamreiz cepumu pamatnei pielikšu drupinatus valriekstus.

  • Zane says:

    Super recepte!
    Es kirbi tomer sauteju, nevis cepu 🙂

  • Rozīte says:

    Negaršoja. Daudz par saldu. Glazūra – galīgi garām, tā jau pārcukurotai kūkai vēl cukuraina glazūra. Cepās ilgi, pa to laiku pamatne apdega, kļuva tumši brūna ar melnu apakšu, un vispār pārāk drupena un trekna. Prasās klāt ko skābenu, kā jau visām siera kūkām. Pēc izskata nesanāk tāda kā bildē, bet brūnāka. Garšo pēc tiramisu.

  • Laura says:

    Vai masai izepjoties ir jābūt pašķidrai?

  • Pukite says:

    Paldies par garšīgo recepti! Lai padarītu kūku veselīgāku, cepumu vietā var sablendēt dažādus riekstus un saldumam var pievienot nedaudz rozīņu. 🙂

  • Agita says:

    Darīju visu pēc receptes,bet nekas nesanāca 🙁
    Kūka saplaka 🙁

  • Agita says:

    Darīju visu pēc receptes,bet nekas nesanāca 🙁
    Kūka saplaka 🙁

  • Vija says:

    Kūka sanāca ļoti garšīga (maiga un mēreni salda), cukura daudzumu mazliet samazināju, pildījumam liku 100 gr cukura un glazūrai 30 gr.

  • Agnesr says:

    Dievīga kūka,cepju katru reiz,kad tieku pie kāda ķirbīša 😊

  • Daiga says:

    Dariju visu prc receptes, besanaca. Prc 45min tapat masa ir šķirda! Video ir vel pievienta tejkarotr miltu, receptē tas nav minēts, bet diezvai tas ir pie vainas… Kas varetu but par iemeslu?!?!:(:(

Jūsu komentārs: