Recepte

Krāsnī cepti baklažāni ar zilo sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Pavisam vienkārša uzkoda. Esmu novērojusi, ka pat izteiktākie gaļēdāji nesmādē baklažānu ēdienus, jo to riekstainā garša un maigā, krēmīgā konsistence nereti atgādina gaļu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 3 zariņi timiāna
  • 4 šampinjoni
  • 100 g zilā siera
  • granātābola sēkliņas (pēc izvēles)
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānu nomazgā un sagriež gareniskās plānās šķēlēs. Apsāla tās, lai noņemtu rūgtumu.
  2. Sēnes sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Sieru salauž nelielos gabaliņos.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, uz cepamās pannas liek baklažānu šķēles, apslaka ar olīveļļu, pāri kārto siera gabaliņus, tiem pa virsu sēņu šķēlītes, pārber ar svaigām timiāna lapiņām vai arī katrai baklažānu šķēlei pārliek pa timiāna zariņam.
  5. Cep 12 minūtes.
  6. Pirms pasniegšanas baklažānu šķēles var pārkaisīt ar granātābola sēkliņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: