Recepte

Kuskusa kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām

Šī ir vienkārša kuskusa kūkas recepte visiem, kam nav pacietības kaut ko ilgi svērt, mērīt un putot. Kūkas mīkla ir sagatavojama desmit minūšu laikā.

Kuskusa graudiņi kūkai piešķir irdenu, graudainu struktūru, kūka ir aromātiska, pievilkusies ar apelsīnu miziņu un sulas garšu, labi sader ar deserta vīnu.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kuskusa
  • 4–5 olas (atkarībā no izmēra)
  • 100–110 g cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 apelsīns
  • pūdercukurs pārkaisīšanai pēc izvēles
  • apaļā kēksa forma 26 cm/dm

Pasniegšanai

  • vaniļas saldējums pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar kuskusu.
  2. Kuskusu ber bļodā un pārlej ar tikpat daudz vāroša ūdens.
  3. Izspiež sulu no apelsīna, pusi no apelsīna mizas ar visu balto daļu sagriež gabaliņos.
  4. Uzbriedušo kuskusu apmaisa, pievieno olas un cukuru.
  5. Pievieno saldo krējumu.
  6. Pievieno sagrieztās apelsīnu miziņas.
  7. Mīklu lej formā.
  8. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai un liek kūku cepties 25 minūtes. Gatavai kūkai pārlaista izspiesto apelsīnu sulu, ļauj tai atdzist un savilkties.
  9. Ņem laukā no formas, griež gabaliņos un pasniedz tāpat vai ar vaniļas saldējumu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar kuskusu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuskusu ber bļodā un pārlej ar tikpat daudz vāroša ūdens.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izspiež sulu no apelsīna, pusi no apelsīna mizas ar visu balto daļu sagriež gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzbriedušo kuskusu apmaisa, pievieno olas un cukuru.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saldo krējumu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sagrieztās apelsīnu miziņas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu lej formā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai un liek kūku cepties 25 minūtes. Gatavai kūkai pārlaista izspiesto apelsīnu sulu, ļauj tai atdzist un savilkties.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ņem laukā no formas, griež gabaliņos un pasniedz tāpat vai ar vaniļas saldējumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: