Recepte

Mājās gatavoti kartupeļu čipsi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 700–900 g garenas formas jauno kartupeļu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 400 g grieķu jogurta
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 80g rīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un gareniski sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sagatavo divas lielas cepeškrāsns plātnes, noklāj tās ar cepamo papīru un apslaka ar olīveļļu. Ar vienu ķiploka daiviņu ierīvē abus cepamā papīra gabalus, lai eļļa iegūtu ķiploku aromātu.
  3. Kartupeļu šķēlītes uzmanīgi izkārto blakus cita citai un liek cepties. Pēc 8 minūtēm plātnes izņem un kartupeļu šķēlītes apgriež uz otru pusi. Cep vēl 5 minūtes, kamēr kartupeļi ir zeltaini un kraukšķīgi.
  4. Kad kartupeļu čipsi gatavi, tos uzmanīgi izņem, izkārto uz papīra salvetes un apsāla.
  5. Pagatavo mērci. Smalki sakapā pētersīļus un ķiploka daiviņu. Grieķu jogurtā iemaisa sakapātos ķiplokus un pētersīļus, pievieno sarīvētu Parmas sieru un sāli pēc garšas.
  6. Pasniedz nelielās bļodiņās kopā ar kartupeļu čipsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: