Recepte

Medus kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
16 personām

Kūkas cepšana būs pa spēkam arī tiem, kuri ceps to pirmo reizi. Kūkai pildījumam var izmantot gan skābo krējumu, gan veselīgāko turku jogurtu. Paredziet laiku kūkas atpūtai ledusskapī, jo vislabāk tā garšos nākamajā dienā!

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 5 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 tējkarotes sodas
  • 1 glāze medus (~ 240 ml)
  • 3 glāzes miltu (400 g)

Pildījumam:

  • 1,5–2 l skāba krējuma
  • ~ 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 citrons
  • apaļa tortes veidne 26 cm diametrā
  • cepamais papīrs cepšanai

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno šķidru medu. Ja medus ir biezs, to iepriekš ūdens peldē izkausē.
  2. Olu un medus masai pievieno sodu, miltus un samaisa.
  3. Mīkla būs vijīga un nedaudz “ķepīga”.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamā papīra uzvelk apli, šablonam ņemot kūkas veidni 26 cm diametrā, un izgriež.
  5. Papīra apli liek uz kūkas veidnes apakšas, ar ēdamkaroti uzliek mīklu un izlīdzina plānā kārtā. Cep sakarsētā krāsnī 3–4 minūtes.
  6. Kad tortes pamatne ir “piepūtusies” un kļuvusi zeltaina, to izņem no plīts, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem papīru.
  7. Liek cepties nākamo kārtu. No dotā mīklas daudzuma sanāk 6–7 tortes pamatnes. Vienu pamatni paredz drumstalām tortes pārkaisīšanai.
  8. Sagatavo pildījumu: krējumu liek bļodiņā un pievieno cukuru pēc garšas. Pildījumam ir jābūt skābeni saldam.
  9. Citronu noskalo, nosusina, norīvē tam miziņu un pievieno krējumam.
  10. Tortes pamatnes saliek citu virs citas un ar asu nazi apgriež maliņas.
  11. Sāk veidot torti – uz katras kārtas smērē skābo krējumu.
  12. Kad ir uzlikta pēdējā kūkas kārta, uz virsmas uzliek virtuves dēlīti un piespiež, lai kūka būtu no augšpuses plakana. Patur 5–10 minūtes.
  13. Atlikušo tortes plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un apgrauzdē uz pannas viegli brūnas. Lai drupačas būtu smalkākas, tās var sablenderēt.
  14. Torti pārsmērē ar atlikušo krējumu.
  15. Pārkaisa ar drupačām.
  16. Liek vēsumā uz 24 stundām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno šķidru medu. Ja medus ir biezs, to iepriekš ūdens peldē izkausē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu un medus masai pievieno sodu, miltus un samaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīkla būs vijīga un nedaudz “ķepīga”.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamā papīra uzvelk apli, šablonam ņemot kūkas veidni 26 cm diametrā, un izgriež.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papīra apli liek uz kūkas veidnes apakšas, ar ēdamkaroti uzliek mīklu un izlīdzina plānā kārtā.
Cep sakarsētā krāsnī 3–4 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad tortes pamatne ir “piepūtusies” un kļuvusi zeltaina, to izņem no plīts, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem papīru.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepties nākamo kārtu. No dotā mīklas daudzuma sanāk 6–7 tortes pamatnes. Vienu pamatni paredz drumstalām tortes pārkaisīšanai.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo pildījumu: krējumu liek bļodiņā un pievieno cukuru pēc garšas. Pildījumam ir jābūt skābeni saldam.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu noskalo, nosusina, norīvē tam miziņu un pievieno krējumam.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tortes pamatnes saliek citu virs citas un ar asu nazi apgriež maliņas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sāk veidot torti – uz katras kārtas smērē skābo krējumu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad ir uzlikta pēdējā kūkas kārta, uz virsmas uzliek virtuves dēlīti un piespiež, lai kūka būtu no augšpuses plakana. Patur 5–10 minūtes.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušo tortes plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un apgrauzdē uz pannas viegli brūnas. Lai drupačas būtu smalkākas, tās var sablenderēt.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torti pārsmērē ar atlikušo krējumu.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa ar drupačām.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek vēsumā uz 24 stundām.

Komentāri:

  • sanija says:

    Laba kuka man sanaca! Mikla loti garsiga!

  • Maikls ! says:

    Skaisti !

  • liene says:

    loti fantastiski un garsiigi

  • Laura says:

    Ko darīt ja mīklu pa biezu uztaisīja?
    Var kaut kā izlabot?

    • Liene Vilnīte says:

      Var mēģināt vēl vienu olu pievienot, bet mēs negarantējam, ka sanāks. Vislabāk taisīt būtu tomēr no jauna.

      • Egita says:

        Drosi var pievienot vel medu lidz iegust vajadzigo konsistenci vai cept tadu pabiezu. Arii sanaak. Loti gardi.

  • Dace says:

    Paldies par recepti!Kūka sanāk “perfecto” visi slavē!! Iesaku!!! 😉

  • Sintija says:

    Man vislabāk garšo svaigās kūkas, kā šī:
    http://zinas.org/svaigedaju-zemenu-bananu-krema-kuka/

  • Karma says:

    Man sanāca mīkla par biezu, liku klāt vēl 1 olu, apm 100 ml medus. – pec sajuutaam.

  • Līga says:

    Ļoti garšīga kūka un laba recepte.Iesaku,kad klāj uz cepam papīru mīklu uzliek vidiņā un ar apļveida kustībām līdz maliņām līdzina,tā vieglāk.Lai veicās!

  • Ritvars says:

    Ļoooooti laba meduskūka!

  • Santa says:

    Kūka lieliska, tikai man skābais krējums diezgan šķidrs sanāk.. Tam tā ir jābūt?

  • Laura says:

    Mīkla izdevās lieliska, vienīgi man arī sanāca tāda biezāka, bet atšķaidīju ar ūdeni un viss tāpat sanāca super!
    Vēl varu dot praktisku padomu – mīklu uzsmērēt nedaudz vairāk par tiem 26 cm, tad pēc cepšanas uzlikt kūkas formu un izgriezt apli, rezultātā pāri palikušās maliņas varēs kaisīt pa virsu un nebūs “jāziedo” vesela plāksne.

  • Ira says:

    Liels paldies par recepti, cepu šo kūku pirmo reizi un viss sanāca! 🙂
    Ēdājiem vienīgi likās ka krējums nav pārāk salds – bet man bija tieši laikā 🙂

  • Viktorija says:

    Arī man, cepot pirmo reizi, viss sanāca ideāli! Kad gatavoju krējuma masu, pagaršojot arī likās, ka vajag saldāku, tāpēc pieliku vēl 2 ēdk ar cukuru. Super kūka.

  • sandra says:

    Liels paldies par recepti, gatavoju pirmo reizi, sanaca ideali. Nu jau cepu atkal, darba ballitei. Paldies

  • Web Hosting says:

    nespej s del es esmu individs es pie kirt aizdevumus visiem cilveki spej ieverot . vai nu jums ir nepiecie ama nauda, citu iemeslu del , pat ja jums ir melnaja saraksta, ludzu, nevilcinieties, lai man

  • frau_strumpf says:

    paldies, garda un izskata zinjaa iespaidiiga torte, neticaas, ka es to izcepu! (: protams, laikietilpiiga. arii man miikla sanaaca par biezu, kaalab gruuti bija uzziest, taapeec arii plaaksnes sanaaca paaraak biezas un tikai 4 gab., garshu tas, protams, neietekmeeja. naakamreiz atskaidiisu ar uudeni. kreejuma vietaa njeemu griekju jogurtu 10%, kam pievienoju tikai 1 pacinju vaniljas cukura, tieshi laikaa skaabums, jo kuuka ir loti salda (lai arii miiklai pieliku tikai 3 karotes cukura, vienu no taam vaniljas). ak, jaa, tortes formu vispirms ietaukoju, lai ziezhot miiklu, nesliid nost cepampapiirs.

  • Sigita says:

    Gatavoju pirmo reizi, sanaaca ljoti labi, visi slaveeja! Tik man nevajadzeeja tik daudz kreejumu cik noraadiits receptee, pilniigi pietika ar 1l.Paldies par recepti, noteikti cepshu veel!!!!! 🙂

  • Māra says:

    Cepu pirmo reizi,arī sanāca pabieza,ķepīga,smērēju ar nazi. :)Es uz cepampapīra uzliku lielu šķīvi,apvilku apkart un uz apļa uzsmēreju mīklu,man vienkārši nav kūku cepamā forma.
    Gala rezultāts ļoti labs 🙂
    Rīt 8.marts,būs ko sveicējus pacienāt 🙂
    P.s. Citi varbūt nesvin šos svētkus,bet mūsu ielas vīrieši-kaimiņi tomēr davina dāmām ziedus.Un tas ir ļoti patīkami!

Jūsu komentārs: