Recepte

Olīvu krēmsiera tarte ar lasi, cukīni un puraviem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šī dienvidnieciskā rakstura tarte noteikti ies pie sirds arī konservatīvākiem ziemeļniekiem. Lasis, puravs un olīves ir lielisks trio ar kuru nevar nošaut greizi.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

Smilšu mīklas pamatnei:

  • 200 g milti
  • 100 g sviests
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 180 g RASA olīvu krēmsiera
  • 2 olas
  • 70 g saldā krējuma
  • 1 puravs
  • 300 g laša
  • 1 neliels cukini

Pagatavošana

  1. Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Bļodā sajauc miltus un aukstu sarīvētu sviestu. Visu mīca, līdz iegūst rīvmaizei līdzīgu drupenu konsistenci, tad pievieno sakultu olu un turpina ar rokām mīcīt, līdz mīkla nelīp pie rokām. Mīklu  liek cepamajā formā un izveido ‘groziņu’.
  2. Tikmēr pagatavo pildījumu. Puravu sagriež smalkās ripiņās, cukini smalkos salmiņos Lasi sagriež nelielos gabaliņos, olīves ripiņās. Visu kārto groziņā kārtīgi vai nekārtīgi, kā pašiem gribās.
  3. Krēmsieru sakuļ kopā ar saldo krējumu un olām. Pārlej pāri izkārtotajām ‘cietajām’sastāvdaļām. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Cep 0 minūtes.Cep 180 grādos ~40 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: