Recepte

Omītes kliņģeris

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
24 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 kg augstākā labuma kviešu miltu
  • 250 g saldkrējuma sviesta
  • 250 g cukura
  • 250 g skābā krējuma
  • 200 g tumšo rozīņu
  • 1 citrons
  • 8 kardamona pākstis
  • 50 g rauga (presētā)
  • 6 olas
  • 100 ml piena

Drupačām:

  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 150 g cukura
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 ola kliņģera pārsmērēšanai
  • pūdercukurs kliņģera pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Raugu iedrupina bļodiņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un samaisa. Pievieno pienu (istabas temperatūrā).
  2. Samaisa viendabīgā putriņā un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti miltu.
  3. Miltus iesijā bļodā un pievieno sviestu istabas temperatūrā.
  4. Ar rokām saberž abas sastāvdaļas kopā.
  5. Olas saputo ar cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmveida.
  6. Citronam norīvē miziņu.
  7. Kardamonu izloba no pākstīm, sagrūž piestā.
  8. Samalto kardamonu un citrona miziņu pievieno olu masai un sakuļ.
  9. Pievieno krējumu.
  10. Pievieno uzrūgušo raugu un visu sakuļ ar mikseri.
  11. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni.
  12. Pēc 10 minūtēm ūdeni nolej un rozīnes nosusina dvielī, lai tās būtu sausas.
  13. Rozīnes pievieno miltu un sviesta masai un samaisa.
  14. Pielej olu masu un sāk mīcīt kliņģeri.
  15. Mīca, līdz ir izveidojusies viendabīga mīkla. Ja mīkla ir pārāk ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltus.
  16. Samīcīto mīklu sāk “dauzīt”, tas jādara apmēram 30 reižu – jo vairāk tā tiks dauzīta, jo “pufīgāks” būs kliņģeris.
  17. Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai dvieli un liek siltumā raudzēties.
  18. Pagatavo drupačas: bļodā saberž miltus, cukuru un sviestu, līdz tiek iegūtas viendabīgas drupačas. Ja tās ir pārāk mīkstas, pievieno vēl nedaudz miltu.
  19. Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk veidot kliņģeri: cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido kliņģera formu.
  20. Olu sakuļ ar dakšu un pārziež ar to kliņģeri.
  21. Kliņģeri bagātīgi pārkaisa ar drupačām.
  22. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Kliņģeris ir izcepies, ja tas ir skaisti zeltainā krāsā un pie vidū iedurta kociņa mīkla vairs nelīp klāt. Kliņģeri pārkaisa ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raugu iedrupina bļodiņā, pieber 1 ēdamkaroti cukura un samaisa. Pievieno pienu (istabas temperatūrā).

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa viendabīgā putriņā un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti miltu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus iesijā bļodā un pievieno sviestu istabas temperatūrā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar rokām saberž abas sastāvdaļas kopā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas saputo ar cukuru, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmveida.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronam norīvē miziņu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kardamonu izloba no pākstīm, sagrūž piestā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalto kardamonu un citrona miziņu pievieno olu masai un sakuļ.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno krējumu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno uzrūgušo raugu un visu sakuļ ar mikseri.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc 10 minūtēm ūdeni nolej un rozīnes nosusina dvielī, lai tās būtu sausas.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozīnes pievieno miltu un sviesta masai un samaisa.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej olu masu un sāk mīcīt kliņģeri.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīca, līdz ir izveidojusies viendabīga mīkla. Ja mīkla ir pārāk ķepīga, pievieno vēl nedaudz miltus.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samīcīto mīklu sāk “dauzīt”, tas jādara apmēram 30 reižu – jo vairāk tā tiks dauzīta, jo “pufīgāks” būs kliņģeris.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi vai dvieli un liek siltumā raudzēties.

18. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo drupačas: bļodā saberž miltus, cukuru un sviestu, līdz tiek iegūtas viendabīgas drupačas. Ja tās ir pārāk mīkstas, pievieno vēl nedaudz miltu.

19. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad mīkla ir uzrūgusi, sāk veidot kliņģeri: cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido kliņģera formu.

20. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu sakuļ ar dakšu un pārziež ar to kliņģeri.

21. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kliņģeri bagātīgi pārkaisa ar drupačām.

22. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Kliņģeris ir izcepies, ja tas ir skaisti zeltainā krāsā un pie vidū iedurta kociņa mīkla vairs nelīp klāt. Kliņģeri pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

  • zita says:

    Ļoti garšīgs sanāk…..ciemiņi sajūsmā,nau kauns likt gald;a.Paldies par recepti!

  • Terēza says:

    Mēğināšu.Ceru,ka izdosies!

  • Terēza says:

    Izmēģināju šodien, izskatās gards, to novērtēs ēdāji! Paldies par recepti!

  • Kristīne says:

    Lieliska recepte, kliņģeris sanāca milzīgi liels un pufīgs. Ļoti gards! Iesaku pamēģināt.
    Paldies par jauko recepti!

  • Ilze says:

    Paldies par labo recepti!
    Mans pirmais kliņģeris
    un turklāt izdevies. Biju patīkami pārsteigta. Garšīgs, liels, īsts. 🙂

  • Inga says:

    Paldies, ka dalāties ar brīnišķīgām kārumu receptēm!

  • Ilze says:

    Paldies par jauko receptīti, man viens jautājums vai varu izmantot sauso raugu? Un kā tas ietekmēs kliņģera struktūru un mīkstumu ?

  • Ilze says:

    Paldies par jauko receptīti, man viens jautājums vai varu izmantot sauso raugu? Un kā tas ietekmēs kliņģera struktūru un mīkstumu ?

  • Neapmierināts klients says:

    Esmu patiešām neapmierināta ar šo recepti, iznāca ļoti neapmierinoši, mīkla bijā jēla, nesaprotu kapēc bija jācep tikai 10 min, ja būtu cepts ilgāk tad nebūtu tik jēls. Iesaku cept vismaz 11 min.

  • kukas taisitaja says:

    paldies par slikto recepti.bija japartaisa.

  • Inga says:

    Klingeris sanak lielisks, tikai ljoti milzigs. Ja nav planots uznjemt vismaz 20 viesu, tad ieteiktu sastavdaljas samazinat uz pusi.
    Pievienoju klaat vel marmeladi – tas kaa kuram garsho.

  • Sindija says:

    Klinģeris sanāk lielisks 🙂 Pufīgs,mīksts… mutē kūstošs. Iesaku.

  • Invrida says:

    Recepte.LIELISKA, cepu 42
    min!

  • Invrida says:

    Lieliska!!!

  • Vale says:

    Mūsu pirmais kliņģeris!;)
    Paldies par recepti!!!!
    Es ar meitinju-( 7 gadi) uztaisiijaam izcilus klinģerus;))

    Receptes doto daudzumus nesamazinājām ar nolūku,
    no dotā daudzuma uzstaisījám 3 klingerus ar dazaadaam piedevām.

    PATS GALVENAIS Ko gribēju teikt, mani bērni nedrīkst ēst piena produktus- alerģija. Sviestu aizstāju ar saulespuķu “spread”, krèjumu ar Alpro mandeļu jogurtu un pienu ar Soyas vai mandeļa pienu. Es neatradu presēto raugu, ņēmām 14 gr sausā. Izdevàs Supper gardi!!! Un garshija kā īsts:)))

    Nākotnē: daudzumu samazināt, un mazàk kardamona-( viiram likās pa stipru piegarsha. Man un bērniem nu dikti garshoja ar marmelādi un riekstiem;)

    Priecīgas visiem Lieldiens!!!!

Jūsu komentārs: