Recepte

Pastas un trīs sieru sacepums sulīgā mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Piedāvājam ļoti sātīgu, maigu un garšas niansēm bagātu pastas sacepumu. Maigo garšu sacepumam piešķir dažādie sieri, sulīgumu – aromātiska mērce.

Iesakām tomātu mērci šim ēdienam pagatavot pašiem. Tad tā būs patiešām aromātiska un garšām bagāta, bet pats sacepums būs tiesīgs saukties par īstenu itāļu virtuves mākslas darbu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 500 g pastas
  • 250 g mocarellas siera
  • 100 g Parmas siera
  • 250 g rikotas siera
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • sāls, malti melnie pipari
  • 20 g sviesta
  • kaltēts vai svaigs baziliks,
  • oregano

Mērcei:

  • 500 g smalcinātu tomātu savā sulā
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 buntīte svaiga bazilika

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci. Sīpolu, ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, burkānu nomizo un sarīvē, selerijas kātu smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep dārzeņus. Cep nepārtraukti maisot ~ 10 minūtes.
  2. Pievieno tomātus, sakapātas bazilika lapiņas un turpina sautēt zem vāka vēl 15 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un piparus.
  3. Gatavu mērci izberž caur sietu vai sablenderē. Mērci var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī apmēram nedēļu. Saldētavā mērci var glabāt līdz 3 mēnešiem.
  4. Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos. Parmas sieru sarīvē uz smalkās rīves.
  5. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nepārvāra, jo pastai jābūt vēl mazliet pacietai.
  6. Vārīto pastu sajauc ar tomātu mērci un pusi no rīvētā Parmas siera. Pievieno baziliku, oregano.
  7. Bļodā sajauc rikotas un mocarellas sieru.
  8. Karstumizturīgu veidni ietauko ar sviesta piciņu. Veidni, ja vēlas, var izkaisīt ar rīvmaizi.
  9. Veidnē liek pusi no pastas un tomātu mērces maisījuma un pārkaisa ar rikotas un mocarellas siera maisījumu.
  10. Pāri kārto atlikušo pastu un virsu pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru un rīvmaizi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep sacepumu ~20 minūtes.
  11. Pasniedz ar svaigajiem lapu salātiem, dekorētu ar svaigām bazilika lapiņām. Sacepumu nav ieteicams atkārtoti sildīt.

 

Variācijas par tēmu:

Pastas sacepumam var pievienot viegli apceptu kūpinātu gaļu vai bekonu, vai arī zivi – tunci, reņģu filejas.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci. Sīpolu, ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā, burkānu nomizo un sarīvē, selerijas kātu smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep dārzeņus. Cep nepārtraukti maisot ~ 10 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno tomātus, sakapātas bazilika lapiņas un turpina sautēt zem vāka vēl 15 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli un piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavu mērci izberž caur sietu vai sablenderē. Mērci var pagatavot vairāk un uzglabāt ledusskapī apmēram nedēļu. Saldētavā mērci var glabāt līdz 3 mēnešiem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos. Parmas sieru sarīvē uz smalkās rīves.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nepārvāra, jo pastai jābūt vēl mazliet pacietai.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vārīto pastu sajauc ar tomātu mērci un pusi no rīvētā Parmas siera. Pievieno baziliku, oregano.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc rikotas un mocarellas sieru.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstumizturīgu veidni ietauko ar sviesta piciņu. Veidni, ja vēlas, var izkaisīt ar rīvmaizi.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē liek pusi no pastas un tomātu mērces maisījuma un pārkaisa ar rikotas un mocarellas siera maisījumu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pāri kārto atlikušo pastu un virsu pārkaisa ar atlikušo Parmas sieru un rīvmaizi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C un cep sacepumu ~20 minūtes.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar svaigajiem lapu salātiem, dekorētu ar svaigām bazilika lapiņām. Sacepumu nav ieteicams atkārtoti sildīt.

Komentāri:

  • ivo says:

    Lai gan man bija pieejams tikai viena veida siers, bet šīs bija tik tiešām vienreizējas vakariņas! Paldies!

Jūsu komentārs: