Recepte

Picas ar sīpoliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 400 g miltu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 glāze ūdens
  • 1⁄2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu

Picām:

  • sīpoli (vienai mazai picai jārēķina 3–4 mazi vai 1–2 vidēji sīpoli)
  • ābols
  • gabaliņš Krievijas siera
  • sauja valriekstu

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar sāli, cukuru, cepamo pulveri un garšvielām. Pielej ūdeni un eļļu un samīca viendabīgu mīklu.
  2. Kad mīkla samīcīta, to sadala pa bumbiņām un vai nu izrullē, vai vienkārši ar rokām izklāj uz pannas.
  3. Sīpolus sagriež ripiņās, pievieno sāli un uz pannas eļļā apcep.
  4. Tad tos liek uz picu pamatnēm, pāri kārto ābolus, riekstus un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Var izmantot arī tradicionālo kombināciju – salami + tomāts, to kārtojot virs sīpoliem un pārkaisot ar sieru. Cep 180°C temperatūrā 20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: