Recepte

Pīrāgs ar cukīni un rikotu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Ar dārzeņu mizojamo nazi cukīni sagriež plānās, gandrīz vai caurspīdīgās sloksnītēs. Tad tās perfekti “sapin” uz maigā rikotas pildījuma. Rezultāts ir ne tikai gards, bet arī savā ziņā mākslas darbs.

Ja nav drosmes ķerties klāt cukīni sloksnīšu pinumam, aizvietojiet to ar vienkārši ripiņās sagrieztu cukīni. Arī tas būs gana skaisti.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 cukīni
  • 200 g rikotas biezpiena
  • ~ 40 g cietā tipa siera (Parmas)
  • malti melnie pipari, kaltēts timiāns
  • 250 g gatavas kārtainās mīklas (3 plāksnes)
  • 0,5 tējkarotes citrona miziņu
  • citronu sula
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Citronu noskalo un norīvē miziņu.
  2. Kārtainās mīklas plāksnes atkausē. Sieru sarīvē.
  3. Pildījumam sajauc kopā rikotu, sieru, rīvēto citrona miziņu, citronu sulu, timiānu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Pēc vēlēšanās timiānu var aizvietot ar garšvielām, kas labāk tīk, – ķiplokiem, baziliku, sasmalcinātiem kaltētiem tomātiem, olīvām vai pētersīļiem.
  4. Cukīni noskalo. Ar dārzeņu mizojamo nazi vai mandolīnas rīvi sagriež to plānās šķēlēs.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, ja iespējams, izvēloties konvekcijas režīmu (200 °C parastajā režīmā). Kārtaino mīklu plāni izrullē.
  6. Uzsmērē rikotas pildījumu, atstājot brīvas malas, un cep 10 minūtes.
  7. Uz pīrāga izveido režģi no cukīni šķēlēm.
  8. Apslaka ar olīveļļu.
  9. Cep vēl 10–15 minūtes, līdz pīrāga malas būs zeltaini brūnas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu noskalo un norīvē miziņu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtainās mīklas plāksnes atkausē. Sieru sarīvē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildījumam sajauc kopā rikotu, sieru, rīvēto citrona miziņu, citronu sulu, timiānu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Pēc vēlēšanās timiānu var aizvietot ar garšvielām, kas labāk tīk, – ķiplokiem, baziliku, sasmalcinātiem kaltētiem tomātiem, olīvām vai pētersīļiem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cukīni noskalo. Ar dārzeņu mizojamo nazi vai mandolīnas rīvi sagriež to plānās šķēlēs.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai, ja iespējams, izvēloties konvekcijas režīmu (200 °C parastajā režīmā). Kārtaino mīklu plāni izrullē.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzsmērē rikotas pildījumu, atstājot brīvas malas, un cep 10 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pīrāga izveido režģi no cukīni šķēlēm.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apslaka ar olīveļļu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep vēl 10–15 minūtes, līdz pīrāga malas būs zeltaini brūnas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: