Recepte

Polentas pica ar gailenēm un bekonu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Picas pamatnei ne vienmēr ir jābūt tradicionāli gatavotai no miltiem. Šoreiz piedāvājam veselīgāku alternatīvu ar Latvijā maz pazīstamo polentu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote majorāna
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • ¾ glāzes polentas
  • 1 zariņš svaiga timiāna
  • 200 g gaileņu
  • 150 g bekona
  • 5 ķiršu tomātiņi
  • 2 ēdamkarotes pesto
  • 100 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pagatavo polentu. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un majorānu. Visu laiku uzmanīgi maisot, ieber ūdenī polentu un uzbriedina to.
  2. Izmantojot virtuves lāpstiņu, polentas masu ieklāj tortes formā, kas ietaukota ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. Formu novieto uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī.
  3. Pēc atdzesēšanas polentu liek sakarsētajā krāsnī un cep 40 minūtes, kamēr pamatne kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
  4. Uz pannas olīveļļā apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu un sēnes. Pievieno timiānu.
  5. Uz polentas picas pamatnes klāj pesto, pāri kārto bekonu un sēnes un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Dekorē ar plānām Parmas siera šķēlītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: