Recepte

Rabarberu un mandeļu plātsmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 6 rabarberi
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes medus

Mīklai

  • 375 g kviešu miltu
  • 250 g pilngraudu miltu
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 230 g auksta sviesta, sagriezta mazos kubiņos
  • 65 ml paniņu
  • 65 ml ledusauksta ūdens

Mandeļu pastai

  • 90 g mandeļu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 40 g rīsu miltu
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 85 g mīksta sviesta
  • 3 mazas olas
  • 1 vaniļas pāksts
  • ½ tējkarotes mandeļu ekstrakta

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mīklu. Lielā bļodā jauc kopā smalkos un pilngraudu miltus, cukuru un sāli. Aukstos sviesta kubiņus pārber pāri miltu masai un ar pirkstiem tos ieberž miltos, līdz konsistence līdzinās smiltīm ar pāris lielākām sviesta drupačām. Glāzē lej paniņas un ledusauksto ūdeni, samaisa un pa vienai ēdamkarotei pievieno miltu masai, apmaisot ar spatulu. Pievieno tikai tik daudz, lai mīkla turas kopā, kad to viegli saspiež.
  2. Mīklu sadala 15 mazākās bumbiņās, katru no tām saspiež un viegli izsmērē pa galda virsmu ar apakšdelma palīdzību, tādā veidā piešķirot mīklai kārtainumu, kad tā būs krāsnī. Visu mīklu savāc vienkopus, saveļ bumbā un saplacina kā pankūku. Ietin pārtikas plēvē, atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes.
  3. Ar blenderi sasmalcina mandeles, cukuru, rīsu miltus un sāli, līdz mandeles ir sīki sasmalcinātas. Pievieno sviestu, 2 olas, mandeļu ekstraktu, kā arī sēkliņas no vaniļas pāksts. Turpina blendēt, līdz masa ir viendabīga. Pastu liek traukā, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pusstundu, līdz tā ir stingra.
  4. Ja mīkla ir bijusi ledusskapī, to atlaidina istabas temperatūrā. Mīklu liek starp diviem cepamajiem papīriem, kas viegli pārkaisīti ar miltiem, un izrullē to, līdz tā sasniedz krāsns cepamās pannas izmērus. Uz cepamās pannas liek cepamo papīru, tad izrullēto mīklu. Aptuveni 1–2 cm no mīklas malām uzloka, tādā veidā veidojot augstākas sieniņas, kas neļaus izplūst mandeļu pastai.
  5. Uz mīklas klāj mandeļu pastu, liek ledusskapī un atdzesē pusstundu.
  6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Rabarberiem nogriež galus un sagriež tos atbilstošā garumā, lai liktu uz mandeļu pastas.
  7. Kad mīkla un mandeļu pasta atdzesēta, rabarberus kārto uz mandeļu pastas visai cieši citu pie cita. Sakuļ olu, ar to noziež plātsmaizes ārējās malas. Pāri plātsmaizei pārkaisa cukuru.
  8. Plātsmaizi cep ~ 30 minūtes, līdz mandeļu pasta ir zeltaina un uzpūtusies, bet rabarberi mīksti. Ņem ārā no krāsns un atdzesē. Īsi pirms servēšanas pārlej ar medu un sagriež mazākos gabaliņos.

Komentāri:

Jūsu komentārs: