Recepte

Saldā mājas rulete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Ruletes cepšana ir kulinārs meistarstiķis, jo cepējam ir jājūt laiks, cik ilgi jākuļ olas, jo sakuļot tās par maz, no ruletes čiks vien sanāks. Tāpat jāzina precīzas mērvienības un jāatturas no plīts durtiņu virināšanas cepšanas laikā.

Šajā receptē sniedzam precīzas izejvielu proporcijas un padomus, kā tikt pie gaisīga biskvīta ideālās savienības ar maigu un saldskābu pildījumu.

Apbruņojieties ar pacietību, precizitāti, un jums izdosies!

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes miltu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 norīvēta citrona miziņa
  • šķipsniņa sāls
  • nedaudz sviesta papīra ietaukošanai

Pildījumam:

  • 400 ml brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma

Krēmam:

  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • ½ glāze piena
  • 100 g sviesta
  • 4-5 kivi dekorēšanai
  • cepamā plāts
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu: pannā ieklāj cepamo papīru un ietauko ar sviesta piciņu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem.
  2. Dzeltenumiem pievieno cukuru un uz smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu un kuļ, līdz izveidojas bieza, putaina masa.
  3. Masai pievieno un lēni iemaisa caur sietu izsijātus miltus.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.
  5. Olu dzeltenumu un miltu masai pievieno saputotos olu baltumus un visu lēnām sacilā viendabīgā masā.
  6. Mīklu lej uz cepamās plāts un vienmērīgi izlīdzina ar karoti vai lāpstiņu pa visu pannu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep ~10 minūtes.
  7. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa, biskvīts ir izcepies.
  8. Uzkarsē ievārījumu, jo, pildot ievārījumu ruletē, tam jābūt siltam. Gatavam, vēl siltam biskvītam uzsmērē silto ievārījumu, vienu malu atstājot tīru.
  9. Biskvītu ierullē no malas, kur ir uzsmērēts ievārījums, cepamajā papīrā un atdzesē.
  10. Gatavo krēmu: 2 olas sakuļ ar 2 ēdamkarotēm cukura un 2 ēdamkarotēm miltu.
  11. Uzvāra pienu un lēnā strūklā lej un iejauc olu masā.
  12. Maisījumu liek uz plīts un ļoti lēni karsē (var arī ūdens peldē), nepārtaukti maisot, līdz masa top bieza un spīdīga, tad atdzesē.
  13. Saputo sviestu ar atlikušo cukuru. Kad masa kļuvusi viendabīga un cukurs ir izkusis, to pievieno atdzisušajai piena-olu masai. Krēmu ar koka karoti vai mikseri kārtīgi sakuļ, līdz tas kļūst gaisīgs.
  14. Ruleti iztin no papīra, attin vaļā arī pašu ruleti un visu biskvītu pārsmērē ar krēmu, daļu no tā atstājot ruletes ārpusei. Smērē uzmanīgi, mēģinot krēmu nesajaukt ar ievārījumu.
  15. Ruleti aizrullē ciet un pārziež ar atlikušo krēmu.
  16. Kivi nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un dekorē ruletes virsmu.

 

Variācijas par tēmu:

  • Ruleti var pildīt arī tikai ar ievārījumu vai tikai ar krēmu.
  • Vasarā ievārījuma vietā pildījumam var izmantot ogu gabaliņus.
  • Ja rulete paredzēta ciemakukulim, ērtāk to pārvadāt, apkaisītu ar pūdercukuru. Tad krēmu vajadzēs uz pusi mazāk.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo biskvītu: pannā ieklāj cepamo papīru un ietauko ar sviesta piciņu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dzeltenumiem pievieno cukuru un uz smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu un kuļ, līdz izveidojas bieza, putaina masa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masai pievieno un lēni iemaisa caur sietu izsijātus miltus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumu un miltu masai pievieno saputotos olu baltumus un visu lēnām sacilā viendabīgā masā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu lej uz cepamās plāts un vienmērīgi izlīdzina ar karoti vai lāpstiņu pa visu pannu. Liek karstā cepeškrāsnī un cep ~10 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa, biskvīts ir izcepies.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē ievārījumu, jo, pildot ievārījumu ruletē, tam jābūt siltam. Gatavam, vēl siltam biskvītam uzsmērē silto ievārījumu, vienu malu atstājot tīru.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biskvītu ierullē no malas, kur ir uzsmērēts ievārījums, cepamajā papīrā un atdzesē.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo krēmu: 2 olas sakuļ ar 2 ēdamkarotēm cukura un 2 ēdamkarotēm miltu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra pienu un lēnā strūklā lej un iejauc olu masā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maisījumu liek uz plīts un ļoti lēni karsē (var arī ūdens peldē), nepārtaukti maisot, līdz masa top bieza un spīdīga, tad atdzesē.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saputo sviestu ar atlikušo cukuru. Kad masa kļuvusi viendabīga un cukurs ir izkusis, to pievieno atdzisušajai piena-olu masai. Krēmu ar koka karoti vai mikseri kārtīgi sakuļ, līdz tas kļūst gaisīgs.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruleti iztin no papīra, attin vaļā arī pašu ruleti un visu biskvītu pārsmērē ar krēmu, daļu no tā atstājot ruletes ārpusei. Smērē uzmanīgi, mēģinot krēmu nesajaukt ar ievārījumu.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruleti aizrullē ciet un pārziež ar atlikušo krēmu.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kivi nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un dekorē ruletes virsmu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: