Recepte

Sams vai līdaka ar brūklenēm un medu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 sams (~ 700 g) vai 1 līdaka (~ 1 kg)
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g brūkleņu
  • 2 tējkarotes medus
  • 3 cidonijas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 zariņi diļļu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 °C temperatūrai.
  2. Cidonijas sagriež nelielos gabaliņos un iecukuro.
  3. Zivi noskalo un iztīra. Zivs iekšpusi apsāla.
  4. Ķiploka daiviņas smalki sakapā un sajauc ar brūklenēm, cukurotajām cidonijām un medu. Zivi ietin samitrinātā cepampapīrā un liek cepties krāsnī ~ 20 minūtes.
  5. Pasniedz siltu kopā ar ķirbju, ābolu un pastinaku biezeni.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: