Recepte

Skaistumsalāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
3 personām

Šie ir mani mīļākie salāti, kopš iemācījos ēst. Bērnībā tos ēdām ļoti bieži, un mums ar brāļiem un māsu tas bija lielākais kārums. Tie reizē ir sulīgi, krēmīgi, sātīgi un ļoti, ļoti veselīgi. Lai salāti izskatītos skaisti, ir jāpiedomā pie prezentācijas. Bet galvenais, ka, tos ēdot, jūs paši kļūstat skaisti.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 400 g auzu pārslu
  • 1 l apelsīnu sulas
  • buntīte piparmētru
  • 70 g grauzdētu mandeļu
  • 100 g saldētu upeņu
  • 1 apelsīns
  • 1 bumbieris
  • 1 ābols
  • 3 kivi

Pagatavošana

  1. Auzu pārslām pārlej apelsīnu sulu un atstāj pa nakti mērcēties. Sulai pilnībā jānosedz auzas un jābūt vismaz 1,5 cm pa virsu.
  2. Nākamajā rītā auzas vairākas minūtes maisa, lai no tās kļūtu krēmīgas. Ja tās ir saķepušas, tad noteikti jāpievieno vēl apelsīnu sula. Konsistencei jābūt tādai kā vārītai auzu putrai ar pienu vai jogurtu. Saķepušas tās nebūs garšīgas.
  3. Visus augļus sagriež kubiņos un pievieno auzu pārslām. Daļu ogu, mandeļu un piparmētru lapiņu iemaisa auzu pārslās. Daļu atstāj dekorēšanai un pārber pa virsu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: