Recepte

Spinātu batoniņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 20 g kakao
  • 10 dateles
  • 120 g kokosriekstu skaidiņu

Vidusdaļai  

  • 150 g Indijas riekstu
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 40 ml kokosriekstu eļļas
  • 100 g spinātu
  • 2–3 ēdamkarotes medus

Virskārtai

  • 25 g kakao
  • 80 ml kokosriekstu eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus

 

  • ēdiena smalcinātājs vai blenderis

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas Indijas riekstus aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
  2. Kantainu formu (~ 20 x 20 cm) izklāj ar cepamo papīru.
  3. Blendera traukā liek visas pamatnes sastāvdaļas un blendē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Masu liek formā, izlīdzina un piepresē ar karoti.
  4. Pagatavo vidusdaļu – sastāvdaļas atkal liek kombainā vai blenderī un blendē, līdz izveidojas krēmīga masa. Lej to pāri pamatnei un izlīdzina.
  5. Pagatavotu virskārtu – glazūru. Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno medu un kakao. Samaisa, līdz izveidojusies krēmīga mērce. Pārlej to pāri zaļajai masai. Formu liek saldētavā uz 15 minūtēm. Pēc dzesēšanas sagriež un servē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: