Recepte

Vasabi lasis un zaļā kvinoja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām

Svaigs, viegls un veselīgs ēdiens. Pateicoties citronam un piparmētrām, kvinoja būs patīkami atsvaidzinoša, bet lasis kombinācijā ar japāņu vasabi mārrutku pastu ēdienu papildinās ar nelielu asumu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 150 g kvinojas
  • ½ cukini
  • 1 avokado
  • 1 citrons
  • Neliels zariņš svaigas Piparmētras
  • Saišķītis diļļu

Lasim:

  • 400 g laša fileja
  • 1 ēdamkarote vasabi pasta
  • 8 plānas šķēlites citrons
  • Sāls
  • Citronpipari

Pagatavošana

  1. Kvinoju novāra karstā sālsūdenī apmēram 15 minūtes, pagatavošana ir līdzīga rīsu pagatavošanai.
  2. Atbrīvo laša fileju no asakā Iesāla un iepiparo to. Ierīvē ar vasabi pastu, liek virsū citrona šķēlītes un atstāj iemarinēties uz 15 minūtēm vai ilgāk.
  3. Tikmēr cukini smalki sakapā vai sarīvē uz smalkās rī Avokado notīra un sagriež kubiņos.
  4. Piparmētras un dilles smalki sakapā.
  5. Lasi liek cepties 180 grādus sakarsētā cepeškrāsnī aptveni 15 minūtes.
  6. Kvinoju nokāš un sajauc kopā ar cukini, sakapātajiem zaļumiem un avkoado. Pēc garšas pievieno citronu sulu un visu kārtīgi samaisa.
  7. Lasi pasniedz karstu kopā ar zaļo kvinojas miksu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: