Recepte

Vasaras ogu pica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 255 g miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 7,5 g sausā rauga
  • 1 tējkarote medus
  • 175 ml silta ūdens
  • 1 ēdamkarote olīveļļas + nedaudz mīklas apsmērēšanai
  • 6 ēdamkarotes nutellas
  • 300 g dažādu svaigu ogu
  • 100 g baltās šokolādes
  • piparmētras un pūdercukurs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā, kur būs ērti mīcīt, samaisa kopā miltus ar sāli.
  2. Atsevišķā krūzē siltā ūdenī iemaisa medu un sauso raugu. Ļauj ~ 5 minūtes visam sašķīst kopā, un tad iemaisa olīveļļu.
  3. Miltos izveido iedobi, un tajā ielej ūdens un rauga maisījumu. Ar rokām no malām miltus pakāpeniski birdina iekšā slapjumā un mīca mīklu.
  4. Kad mīkla viegli atlec no rokām, ir vijīga un gluda, to saveļ bumbā, apslaka ar olīveļļu un liek bļodā siltumā uzrūgt. Bļodu apsedz ar dvielīti. Mīkla jāraudzē ~ 45 minūtes.
  5. Uzrūgušo mīklu sadala 3 daļās, jo no šī daudzuma sanāks 3 picas ~ 30 cm diametrā.
  6. Mīklu izrullē, cik plāni vien iespējams.
  7. Tad to bagātīgi apsmērē ar nutellu un pārber ar ogām. Maliņas var apsmērēt ar olīveļļu.
  8. Balto šokolādi sarīvē uz rupjās rīves vai ar nazi skaidiņās un pārbārsta pāri ogām.
  9. Liek krāsnī ~ 20 minūtes cepties 200 °C temperatūrā. Pasniedz uzreiz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: