Recepte

Vegāniskie kvinojas rullīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Linda Vilmansone

Autors: Linda Vilmansone

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • Lavaša maize
  • 2 avokado
  • sula no pus citrona
  • tējk. maltu sezama sēklu (tahini)
  • ķiploka daiviņa
  • 10 ml extra virgen olīveļļas
  • 300 g kvinojas
  • sauja ķirštomātu
  • 1 burkāns
  • pāris selerijas kāti
  • 1 vārīta biete
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Izvāra kvinoju pēc paciņas instrukcijas.
  2. Gatavai kvinojai pierīvē vārītu bieti un kārtīgi samaisa, lai biete nokrāso kvinoju koši lillā.
  3. Avokado, citrona sulu, sezama sēklas, ķiploku un olīveļļu sablendē blenderī, pievieno sāli pēc garšas vai vēl citrona sulu, ja nepieciešams. Avokado krēmam būtu jābūt ļoti atsvaidzinošam ar izteiktu garšu, var būt pat mazliet skābenāks kā liekas, jo kvinoja ar bietēm būs viegli saldena un izbalansēs avokado skābenumu.
  4. Burkānu un selerijas kātus sagriež plānos stienīšos, ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
  5. Izklāj lavaša maizīti un uzsmērē avokado krēmu.
  6. Pārber pāri kvinoju. Virs kvinojas gareniski izkārto tomātiņus, burkānus un seleriju un satin visu rullītī.

Komentāri:

Jūsu komentārs: