Recepte

Vegānu tarte ar humusu un krāsnī ceptiem dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Sulīgi dārzeņi kopā ar sātīgu humusu ir ideāla kombinācija. Dārzeņu un humusa tarte iepriecinās jebkuru vegānu, galvenais ir atrast mīklas pamatu vai maizīti bez olām.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 4 kārtainās mīklas loksnes
  • 1 baklažāns
  • 1 cukīni
  • 1 paprika
  • 3 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 8 daiviņas ķiploku
  • pāris zariņi timiāna
  • eļļa
  • čili pārslas

Humusam

  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 100 ml extra virgin olīveļļas
  • sula no ½ citrona
  • 50 g grauzdētu sezama sēkliņu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Dārzeņus sagriež cepšanai cepeškrāsnī – tomātus un cukīni biezās šķēlēs, sīpolu daivās, papriku strēmelītēs. Ķiplokus atstāj daiviņās. Baklažānu sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm, lai tas atbrīvotos no rūgtuma, un nosusina virtuves dvielī. Ja nav daudz laika, baklažānu var arī nelikt.
  2. Dārzeņus sakārto cepamajā pannā, pārlej ar eļļu, pārkaisa timiānu un sāli. Liek cepties 180 °C temperatūrā 25 minūtes.
  3. Blenderī saliek visas humusa sastāvdaļas un sablendē. Noregulē garšu, pievienojot vēl sāli vai citronu sulu skābumam.
  4. Uz citas cepamās pannas uzliek kārtaino mīklu, ko sadursta ar dakšiņu. Liek cepties 180 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna.
  5. Uz izceptās mīklas biezā kārtā uzsmērē humusu un sakārto izceptos dārzeņus. Gatavai tartei pārkaisa pāri čili pārslas.
1. pagatavošanas solis
VeganuTarte_1

Dārzeņus sagriež cepšanai cepeškrāsnī – tomātus un cukīni biezās šķēlēs, sīpolu daivās, papriku strēmelītēs. Ķiplokus atstāj daiviņās. Baklažānu sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 30 minūtēm, lai tas atbrīvotos no rūgtuma, un nosusina virtuves dvielī. Ja nav daudz laika, baklažānu var arī nelikt.

2. pagatavošanas solis
VeganuTarte_2

Dārzeņus sakārto cepamajā pannā, pārlej ar eļļu, pārkaisa timiānu un sāli. Liek cepties 180 °C temperatūrā 25 minūtes.

3. pagatavošanas solis
VeganuTarte_3

Blenderī saliek visas humusa sastāvdaļas un sablendē. Noregulē garšu, pievienojot vēl sāli vai citronu sulu skābumam.

4. pagatavošanas solis
VeganuTarte_4

Uz citas cepamās pannas uzliek kārtaino mīklu, ko sadursta ar dakšiņu. Liek cepties 180 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna.

5. pagatavošanas solis
VeganuTarte_5

Uz izceptās mīklas biezā kārtā uzsmērē humusu un sakārto izceptos dārzeņus. Gatavai tartei pārkaisa pāri čili pārslas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: