Recepte

Vista medus un sinepju marinādē ar saldo kartupeļu stienīšiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Viegli pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens. Sinepes un medus ir lieliska kombinācija, kas gandrīz vienmēr garantē sulīgu rezultātu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 700 g vistas filejas
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes angļu sinepju
  • 1 apelsīns
  • sāls
  • olīveļļa
  • 2 saldie kartupeļi

 

Pagatavošana

1. Vistas filejas noskalo un atdala no cīpslām. Katru fileju sagriež 3 vienāda lieluma gabalos.

2. Sagatavo marinādi no sinepēm, medus un 1 apelsīna sulas. Sagrieztos vistas filejas gabalus liek lielā traukā un samaisa ar marinādi. Atstāj iemarinēties uz 30 minūtēm vai ilgāk.

3. Iemarinētos gabaliņus strauji apcep uz sakarsētas grilpannas no abām pusēm.

4. Sagatavo kartupeļu stienīšus.Nomizo saldo kartupeli un sagriež vienāda izmēra stienīšos.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai grila režīmā. Stienīšus kārto uz cepamā papīra, apslaka ar olīveļļu un cep 10–15 minūtes.

6. Apgrilētās vistas filejas kārto uz cepamā papīra un cep vienā krāsnī ar kartupeļu stienīšiem, arī ~ 10–15 minūtes.

7. Kartupeļu stienīšus kārto citu virs cita, pāri liekot vistas filejas gabaliņu.

 

1. pagatavošanas solis
VistaMedu_1

1. Vistas filejas noskalo un atdala no cīpslām. Katru fileju sagriež 3 vienāda lieluma gabalos.

 

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
VistaMedu_2

2. Sagatavo marinādi no sinepēm, medus un 1 apelsīna sulas. Sagrieztos vistas filejas gabalus liek lielā traukā un samaisa ar marinādi. Atstāj iemarinēties uz 30 minūtēm vai ilgāk.

3. pagatavošanas solis
VistaMedu_3

3. Iemarinētos gabaliņus strauji apcep uz sakarsētas grilpannas no abām pusēm.

4. pagatavošanas solis
VistaMedu_4

4. Sagatavo kartupeļu stienīšus.Nomizo saldo kartupeli un sagriež vienāda izmēra stienīšos.

5. pagatavošanas solis
VistaMedu_5

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai grila režīmā. Stienīšus kārto uz cepamā papīra, apslaka ar olīveļļu un cep 10–15 minūtes.

6. pagatavošanas solis
VistaMedu_6

6. Apgrilētās vistas filejas kārto uz cepamā papīra un cep vienā krāsnī ar kartupeļu stienīšiem, arī ~ 10–15 minūtes.

 

7. pagatavošanas solis
VistaMedu_final

7. Kartupeļu stienīšus kārto citu virs cita, pāri liekot vistas filejas gabaliņu.

Komentāri:

  • Sandra says:

    Izskatās ļoti apetelīgi un skaisti, es varbūt pieliktu mazliet ķiploku. Šovakar izmēģināšu!

  • Aina says:

    Ļoti patika gaļas marināde. Tikai apelsīnu sulu liku mazliet mazāk, jo dikti salds apelsīns trāpījās. Izmantoju atkaulotajiem vistas stilbiņiem. Izdevās lieliski! Paldies!

Jūsu komentārs: