Recepte

Zaļie salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Kārlis Birmanis

Autors: Kārlis Birmanis

Sastāvdaļas

  • 5 sparģeļi
  • sauja spinātu
  • ⅓ garā gurķa
  • diedzētas lucernas, lēcu vai zirņu sēklas
  • sēklu vai tumšās maizītes šķēles
  • viens mazs vai ½ lielāka ābola

Mērcei

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sparģeļus liek uz karstas pannas un cep 1,5 minūtes no katras puses. Aplej ar nedaudz olīveļļas un pievieno sāli un piparus. Pēc tam uz tās pašas karstās pannas apcep plāni vai smalki sagrieztu maizes šķēlīti, līdz izveidojušās zeltainas maliņas.
  2. Uz šķīvja liek spinātus, garenās šķēlēs sagrieztu gurķi un ābolu, apceptos sparģeļus, grauzdiņus un ~ 3 ēdamkarotes diedzējumu.
  3. Olīveļļu un etiķi sajauc kopā, pievieno sāli, piparus. Mērci pārlej salātiem pirms pašas ēšanas, lai tie nesasulotos.

Par sāli ir mīts, ka tas ir kaitīgs, taču labs sāls ir laba ēdiena galvenā sastāvdaļa — izvēlieties Himalaju vai dabisko jūras sāli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: