Recepte

Zefīra kūka ar mellenēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 7 ēdamkarotes cukura (no tām 2 ēdamkarotes zaptei)
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Krēmam

  • 500 g rikotas siera vai 250 g rikotas un 250 ml putukrējuma
  • 4 vaniļas zefīri
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • ½ citrona miziņa un sula
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura vai mazliet vaniļas esences
  • 1 paciņa stindzinātāja

Rotājumam un zaptei

  • 0,5 l ogu (no tām 1/3 zaptei) cepamā forma

Pagatavošana

  1. Biskvītam olas saputo ar cukuru, kamēr masa kļūst krēmīgi gaiša. Pakāpeniski iesijā miltus un uz maziem apgriezienie saputo viendabīgu mīklu. Formas pamatnē ieklāj cepamo papīru. Tā ir vieglāk biskvītu pēc tam izņemt bez robiem. Formas malas ieziež ar sviestu. Mīklu lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar irbulīti. Cepeškrāsni vēlams bez vajadzības nevirināt, lai biskvīts nesakrītas.Gatavu biskvītu atdzesē turpat formā un atdzisušu izņem no tās.
  2. Sagriež šķērsām uz pusēm, lai sanāk divas ripas.
  3. Trešo daļu ogu sablendēar 2 ēdamkarotēm cukura. Apakšējo ripu bagātīgi apsmērē ar svaigo ogu zapti un, kamēr gatavo krēmu, atstāj, lai nedaudz sasūcas.
  4. Gatavo krēmu. Zefīru sagriež smalkos gabaliņos.
  5. Rikotu saputo ar pūdercukuru, citrona miziņu, sulu un vaniļas cukuru vai esenci. Pievieno arī stindzinātāju.
  6. Gatavā masā iecilā un vienmērīgi izmaisa zefīra gabaliņus. Ja vēlas krēmu gaisīgāku, tad vispirms saputo putukrējumu, pievienojot arī stindzinātāju un, kad tas ir gatavs, ieputo rikotas sieru. Tālākie soļi neatšķiras.
  7. Formē kūku. Ar zapti apsmērētajai ripai kārto virsū ~trešo daļu krēma.
  8. Uz krēma kārtas uzsēdina virsū un piespiež augšējo ripu.
  9. To apsmērē ar atlikušo krēmu.
  10. Rotā ar atlikušajām ogām. Liek ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas savelkas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biskvītam olas saputo ar cukuru, kamēr masa kļūst krēmīgi gaiša. Pakāpeniski iesijā miltus un uz maziem apgriezienie saputo viendabīgu mīklu. Formas pamatnē ieklāj cepamo papīru. Tā ir vieglāk biskvītu pēc tam izņemt bez robiem. Formas malas ieziež ar sviestu. Mīklu lej formā un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Gatavību pārbauda ar irbulīti. Cepeškrāsni vēlams bez vajadzības nevirināt, lai biskvīts nesakrītas.Gatavu biskvītu atdzesē turpat formā un atdzisušu izņem no tās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagriež šķērsām uz pusēm, lai sanāk divas ripas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trešo daļu ogu sablendēar 2 ēdamkarotēm cukura. Apakšējo ripu bagātīgi apsmērē ar svaigo ogu zapti un, kamēr gatavo krēmu, atstāj, lai nedaudz sasūcas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo krēmu. Zefīru sagriež smalkos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rikotu saputo ar pūdercukuru, citrona miziņu, sulu un vaniļas cukuru vai esenci. Pievieno arī stindzinātāju.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavā masā iecilā un vienmērīgi izmaisa zefīra gabaliņus. Ja vēlas krēmu gaisīgāku, tad vispirms saputo putukrējumu, pievienojot arī stindzinātāju un, kad tas ir gatavs, ieputo rikotas sieru. Tālākie soļi neatšķiras.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formē kūku. Ar zapti apsmērētajai ripai kārto virsū ~trešo daļu krēma.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz krēma kārtas uzsēdina virsū un piespiež augšējo ripu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To apsmērē ar atlikušo krēmu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rotā ar atlikušajām ogām. Liek ledusskapī uz 1 stundu, lai garšas savelkas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: