Recepte

Zemeņu daikiri kapkeiki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
12 personām

Šie kapkeiki ir lielisks cienasts vasaras ballītē. Svaigs un kaut kas jauns.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 165 g sviesta istabas temperatūrā
  • 165 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 220 g miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 50 ml ruma
  • 500 g  zemeņu

Krēmam:

  • 250 g krēmsiera
  • 60 g pūdercukura
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Nelielā bļodiņā lej rumu un pievieno notīrītas zemenes, lielākās var sagriezt. Ļauj tām pievilkties ar rumu.
  2. Bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz tas ir kļuvis gaiši dzeltens un cukurs gandrīz izkusis.
  3. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot, līdz iegūta viendabīga masa.
  4. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi izmaisa. Iegūto masu līdz ⅔ pilda papīra formiņās. Pa vidu katrā kapkeikā iesprauž 1 nelielu vai pusi lielāku rumā izmērcēto zemeni.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep kapkeikus 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  6. Pagatavo krēmu. Bļodā samaisa krēmsieru ar pūdercukuru. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un saputo, līdz iegūta stingra konsistence.
  7. Krēmu pilda konditorejas maisiņā, un dekorē kapkeikus. Sablendē atlikušās zemenes ar rumu un 1 ēdamkaroti brūnā cukura, un uzlej tiem pa virsu.
1. pagatavošanas solis
IMG_8790_resize

Nelielā bļodiņā lej rumu un pievieno notīrītas zemenes, lielākās var sagriezt. Ļauj tām pievilkties ar rumu.

2. pagatavošanas solis
IMG_8791_resize

Bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru, līdz tas ir kļuvis gaiši dzeltens un cukurs gandrīz izkusis.

3. pagatavošanas solis
IMG_8799_resize

Pa vienai pievieno olas, turpinot putot, līdz iegūta viendabīga masa.

4. pagatavošanas solis
IMG_8803_resize

Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi izmaisa. Iegūto masu līdz ⅔ pilda papīra formiņās. Pa vidu katrā kapkeikā iesprauž 1 nelielu vai pusi lielāku rumā izmērcēto zemeni.

5. pagatavošanas solis
IMG_8816_resize

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep kapkeikus 20 minūtes.

6. pagatavošanas solis
IMG_8998_resize

Pēc cepšanas atdzesē.

7. pagatavošanas solis
IMG_9006_resize

Pagatavo krēmu. Bļodā samaisa krēmsieru ar pūdercukuru. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno saldo krējumu un saputo, līdz iegūta stingra konsistence.

8. pagatavošanas solis
IMG_9011_resize

Krēmu pilda konditorejas maisiņā, un dekorē kapkeikus. Sablendē atlikušās zemenes ar rumu un 1 ēdamkaroti brūnā cukura, un uzlej tiem pa virsu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: