Jaunums

LAI GARŠĪGS PAVASARIS!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Nu jau pie jums ceļo otrais pārveidotais numurs! Viss jaunais mūs pašus tā aizrāva, ka idejas žurnāla lappusēs sprāgst kā pavasara pumpuri.

Numura tēma ir garšaugi, jo tie ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem, kas var pilnībā pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Līva Kļaviņa palīdzēs saprast to attiecības ar citiem produktiem infografikas veidā, ko varēsiet ērti lietot kā uzskates tabulu arī ikdienā. To meklējiet uz žurnāla 3. vāka.

Rubrikā “Sezonā” goda vietā ananass, spināti, jērgaļa un uz palodzes pašu sadiedzēti sīpollociņi. Šeit atradīsim gardus eksperimentus ar ananasu sautējumā un kopā ar gaļu. Spinātu zaļumu izmēģiniet svaigēdāju batoniņos un burvīgā zupā. Un visbeidzot jērs! Šoreiz tas ir viegli pagatavojams – Lieldienu jēra maizē un mazās frikadelītēs pienbaltā sezama mērcē ar citronu.

Brīvdienu pusdienu tēmā – Lieldienu vēlās brokastis jeb brunch. Šoreiz rubrikai vairāki autori un katrs sagatavojis kaut ko īpašu: Anna burkānkūkas, Līva jērmaizi, bet Linda brokastu burgerus ar paštaisītu majonēzi.

Veģetārajā virtuvē viss ir pavasarīgās un romantiskās noskaņās – viegli un svaigi ēdieni, daudz augļu salātos un pat maizē, mazliet netīšas romantikas ar vaniļu pat saldo kartupeļu zupā.

Lai pavasari varam sagaidīt moži un veseli, Linda ikdienas sadaļā centusies rast alternatīvas un gatavot veselīgāk nekā parasti, miltu mīklu aizstājot ar ziedkāpostu pamatni burvīgā spinātu kišā un dārzeņu pankūkām jaucot klāt sēklas. No visas sirds ticot, ka arī veselīgam ēdienam ir jābūt garšīgam, Linda izvēlējusies spēcīgus aromātus – vaniļu, garšaugus, safrānu, kas īpaši jūtami vaniļas viskija steikā un safrāna apelsīnu buljonā.

Anna tic, ka mājās gatavotos saldumos ir īpaša maģija. Tos nevar aizstāt neviena veikalā pirkta kūka. Šoreiz saldumu galā viņa turpina jau iesākto tēmu – veselīgi saldumi – ar piparmētru keikpopiem jeb kūkām uz kociņa. Ir arī klasiskas vērtības – viena ceptā un viena svaigā siera kūka. Abas labas. Savā virtuvē varēsiet mēģināt uzmeistarot arī visgardākos zemesriekstu sviesta cepumus un pat Simsona cienīgus brokastu virtuļus.

Mūsu sportists un veselīgā dzīvesveida entuziasts Kārlis šim numuram izvēlējies tēmu – olas un to uzturvērtība. Uzzināsiet vienkāršas, veselīgas un ātri pagatavojamas receptes. Kārlis šim numuram uzjaucis arī sešus dažādus gardus smūtijus. Noteikti kāds būs piemērots arī jums.

Gatavojot šo numuru, pavasari visvairāk tomēr jutām tur ārā, aiz loga, dodoties ciemos uz “Jaunieviņām”, paņemot rokās tikko izdētas lauku olas un klausoties dzīvespriecīgajā Rudzīšu saimnieces stāstījumā.

Lai plaukst un briest!

Žurnāla “Pie Galda!” redakcija

Komentāri:

Jūsu komentārs:

Pasākumi gardēžiem

Jaunumi no draugiem.lv

Jaunumi no Facebook