Receptes


Notīra no kauliem kūpinātu vistu, ar rokām sadala mazākos gabalos.
Notīra baziliku no kātiem, liek blenderī ar ķiploku un čili, pievieno cieto sieru, citronu sulu, labu olīveļļu un sablendē.
Novāra un atdzesē pilngraudu pastu.
Sagriež mazsālītos gurķus, sajauc bļodā ar vistu, pastu un bazilika pesto, piedrupina ķimeņu sieru.
Sastāvdaļas kārtīgi sajauc un pasniedz.
Pagatavo mīklu fritēšanai. Sajauc kopā olu, kukurūzas cieti, miltus un alu. Pievieno garšvielas – ķiploku sāli un paprikas pulveri, visu sajauc viendabīgas konsistences mīklā un liek ledusskapī nostāvēties 10 minūtes. Pagatavo mērci, sablendējot kopā kefīru, dilles, redīsus un...
Olas saputo kopā ar cukuru, kamēr masa ir dubultojusies apjomā un kļuvusi gaišāka. Kefīrā iemaisa sodu vai cepamo pulveri, un pievieno saputotajām olām. Visu izmaisa. Visbeidzot iesijā miltus un maisa, līdz masa ir viendabīga, bez kunkulīšiem. Cepamo plātni...


jaunie kartupeļi ar visu mizu
rupjā sāls
asinsdesas

Čatnijam

pāris kātu rabarberu
1 sarkanais sīpols
4–5 daiviņas ķiploku
baltvīna vai sarkanvīna etiķis
olīveļļa vai sviests sautēšanai
mazliet brūnā cukura
garšvielas – sāls, pipari, čili u.c.


Pagatavo mīklu: sajauc kopā abus miltus, cukuru un sāli. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu, un ar rokām visu sadrupina rupju smilšu konsistencē. Pakāpeniski, pa ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni, un ar rokām mīca, līdz sanāk vijīga viendabīga mīkla. Mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī 30 minūtes atpūsties.
Rabarberu gabaliņus un avenes liek vienā bļodā un sajauc kopā ar cukuru un kartupeļu cieti. Apmaisa, lai visi augļi ir vienlīdz aplipuši ar cieti un cukuru.
Kad pusstunda pagājusi, mīklu ņem ārā no ledusskapja un 15 minūtes ļauj atsilt istabas temperatūrā. Galda virsmu apbārsta ar miltiem, un ar mīklas rulli mīklu izrullē 1 cm biezu. Uz mīklas liek šķīvi, un ar nazi apgriež apkārt,...
14 Jun 2018


Bļodā ber miltus, cukuru, sāli un apelsīnu miziņas. Samaisa, pievieno rīvētu vai gabaliņos sagrieztu sviestu un ar rokām vai ar blenderi samīca visu kopā.
Citā bļodā lej saldo krējumu, pievieno olu, sēkliņas no vaniļas pāksts. Samaisa un pievieno šo maisījumu miltiem.
Beigās pieliek sagrieztus rabarberus.
Mīklas masu klāj uz pannas un cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Sagriež vēl karstu un atstāj, lai atdziest. Scones vislabāk garšo auksti un atdzisuši.
Pirms ēšanas pārlej ar glazūru, ko sagatavo, sajaucot kopā pūdercukuru ar saputotu saldo krējumu. Glazūras vietā var izmantot arī ūdens peldē izkausētu šokolādi.

 
Dziļā pannā uzkarsētā eļļā maisot apcep lociņu balto daļu, kinzas kātus, ķiploku, čili un ingveru (aptuveni 3 minūtes). Pievieno garneles un, maisot, cep 1 minūti. Pievieno mango mērci, laima sulu, sojas mērci un fish sauce, maisot, karsē 1...


Savieno sausās keksiņiem paredzētās sastāvdaļas, samaisa, pievieno olu, samaisa, pievieno eļļu un pienu, ar mikseri vai virtuves kombainā kuļ līdz viendabīga masa, nepārkuļ, tiklīdz savienojies - apstājas.
Pilda konditorejas maisā vai ar karoti pilda keksiņu formiņās, piepildot gadrīz līdz augšai.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 12 līdz 18min, līdz keksiņi nedaudz pacēlušies un gatavi vidū (pārbauda ar koka irbulīti – ja tas ir tīrs, tad gatavi).
Pildījumu iepilda konditorijas maisā ar asu, tievu uzgali, kamēr keksiņi vēl karsti pilda pildījumu.
Krēmam: ar mikseri vai virtuves kombainā kuļ sviestu un pūdercukuru līdz izveidojas viendabīga masa (aptuveni 30 sekundes), pievieno krēmsieru un kuļ līdz savienojies. Ņem vērā - ir svarīgi krēmu nepārkult.
Pilda konditorijas maisā ar dekoratīvu uzgali un...


Plānās šķēlītēs sagriež čorizo, seleriju kātus, sakapā puravu un visu liek kopā traukā.
Sakapā pētersīļus.
Uz pannas / katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un izkausē 30 gramus sviesta.
Pievieno čorizo, puravu, seleriju kātus un cep līdz dārzeņi kļūst caurspīdīgi.
Pielej 150 gramus sausā baltvīna un pievieno “Pūres” salsu.
Liek mīdijas, uzliek vāku un karsē 3 minūtes līdz tās atveras.
Pievieno pētersīļus un ceļ galdā.
Tartes formā klāj kārtaino mīklu, pamatni sadursta ar dakšu un 15 min cep 190 grādu temperatūrā. Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu, sīpolu, timiānu, garšvielas un maisot cep uz vidējas liesmas 15 minūtes. Pievieno balzamiko un brūkleņu ievārījumu un...


Ābolu sulā vāra kumelīšu tēju ar cukuru, pēc tam tēju nokāš un pievieno cieti. Vāra līdz ciete izvārās un ķīselis sabiezē.
Sajauc kopā biezpienu, pūdercukuru, kapātas piparmētras, miltus un olu. Liek klimpas vārīties verdošā ūdenī. Vāra līdz tās uzpeld.
Sadrupina saldskābmaizi, iejauc brūno cukuru un liek maizi grauzdēties krāsnī 160 grādu temperatūrā uz 20 minūtēm.
Liek bļodā biezpiena klimpas, pārlej ar atdzesēto ķīseli, pārkaisa ar cukuroto maizi un pasniedz.




Ciabattu sagriež 2 centimetrus biezās šķēlēs un nedaudz apslaka ar olīveļļu.
Liek karstā krāsnī uz 220 grādiem uz 2 minūtēm.
Sagriež saulē kaltētos un svaigos tomātus, kubiciņos sagriež arī mocarellas sieru. Visu liek traukā un samaisa ar adžiku.
Maisījumu kārto uz maizītēm un tās cep 220 grādos vēl 7 minūtes.
Kad laiks pagājis, pārkaisa ar bazilika lapiņām un ceļ galdā.
baneris