Recepte

Brūkleņu morss

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Atsvaidzinošs un rūgtens rudens padzēriens – šis morss labi garšos kopā ar brūkleņu tarti, bet bērniem un vīna nedzērājiem – pie pamatēdiena.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 0,5 l brūkleņu
  • 5 ēdamkarotes cukura (+ vēl, ja liekas par skābu)
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 kanēļa standziņa
  • miziņa no ¼ citrona

Pagatavošana

  1. Brūklenes ber katliņā, pievieno kanēļa standziņu un citrona miziņu, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra 10–15 minūtes, līdz ogas ir atdevušas visu savu sulu.
  2. Pievieno cukuru un izmaisa. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru.
  3. Kartupeļu cieti izmaisa ¼ glāzes auksta ūdens un, strauji maisot, iejauc morsā. Izslēdz liesmu. Pasniedz atdzesētu, pēc izvēles – gan ar visām odziņām, gan izkāstu caur sietu bez tām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: