Recepte

Tropisko dārzeņu sautējums ar ananāsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 3 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • baklažāns
  • bundžiņa konservētu tomātu
  • 1/2 sulīga ananāsa
  • 1 tējk. karija pulveris
  • 1 tējk. citronpipari
  • 1 tējk. oregano
  • 1 tējk. kaltēti ķiploki
  • lauru lapa
  • sāls/cukurs
  • eļļa cepšanai
  • klāt – rīsi vai rīsu nūdeles
  • buntīte spring onions 

Pagatavošana

1. Sīpolus sagriež daiviņās, burkānu sarīvē.

2. Pusminūti eļļā apcep kariju un piparus. Tad pievieno un apcep zeltaini brūnus sīpolus un burkānus – aptuveni 10-15 minūtes.

3. Baklažānu nomizo, sagriež kubiņos, pievieno dārzeņiem kopā ar lauru lapu un ķiplokiem, pacep vēl 5 minūtes.

4. Tad pievieno tomātus un gabaliņos sagrieztus ananāsus un sautē vēl 10-15 minūtes.

5. Visbeidzot noregulē garšu ar sāli un cukuru. Pasniedz ar rīsiem vai rīsu nūdelēm, kas pārkaisīti ar pavasara lociņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: